Hlavní obsah

Nebaví vás chodit často ke kadeřníkovi? Dejte si balayage

Foto: Profimedia.cz

Foto: Profimedia.cz

Reklama

Technika barvení vlasů balayage se drží na vrcholu už několik let. Co to je, pro koho se hodí a jak ji nosí celebrity? Připravte se, že po přečtení článku budete mít chuť hned zavolat svému kadeřníkovi.

Článek

Balayage je melírovací technika „volnou rukou“. Vlasy se nepromelírovávají všude stejně, jako je tomu u klasických melírů, ale kadeřník na ně maluje štětcem tak, aby to co nejvíc lichotilo celé hřívě i vaší tváři. Například okolo obličeje bývají pramínky výraznější, aby rozzářily a zvýraznily rysy. U hlavy jsou vlasy nejtmavší a ke koncům přibývá světlé (podobně jako u ombré, kde se ale vlasy nedělí na pramínky, ale na délku).

Balayage může nosit každý, protože kadeřník přizpůsobí odstín i intenzitu barvy vám na míru. Díky tomu, že proužky nesahají až k hlavě, je to také nejlepší volba, co se týče údržby. Klidně s barvou vydržíte až půl roku, pokud vás netrápí šediny (jak šediny rychle zamaskovat i bez barvení)

Balayage pro brunety i blondýny

Můžete nechat vlasy prosvětlit hodně a stát se blondýnou, nebo jen lehce, a zůstat v odstínech hnědé jako Penélope Cruz (44) nebo Priyanka Chopra (36). Díky balayage můžete mít i barvu „bronde“, která není ani hnědá, ani blond. Je to dokonalý mix barev, kterým se pyšní Jennifer Aniston (50). Balayage může být ale i barevná, například v černých vlasech červené proužky. Nicméně u všech variant si můžete být jisté, že vaše vlasy získají opticky na objemu a zvýrazní se vlny.

Foto: Profimedia.cz

Na foto (zleva): Penélope Cruz (44) a Priyanka Chopra (36)Foto: Profimedia.cz

Foto: Profimedia.cz

Na foto (zleva): Julia Roberts (51) a Jennifer Aniston (50)Foto: Profimedia.cz

Omlazující balayage

Efekt na dlouhých vlasech bude vždy největší (jen se podívejte na Gisele Bündchen!), bude to vypadat, jako kdyby vám pramínky vyšisovalo sluníčko. A proč myslíte, že nosí balayage už dlouhá léta Sarah Jessica Parker (54)? Má totiž okamžitý omlazující efekt. Je to takový vlasový lifting. Dá se ale aplikovat i na kratší mikáda, jako mají herečky Lucy Hale (29) nebo Olivia Wilde (35).

Foto: Profimedia.cz

Na foto (zleva): Gisele Bündchen (38) a Sarah Jessica Parker (54)Foto: Profimedia.cz

Foto: Profimedia.cz

Na foto (zleva): Olivia Wilde (35) a Lucy Hale (29)Foto: Profimedia.cz

Balayage pro jemnou změnu

Oproti klasickým melírům je toto barvení jemnější a tím pádem přirozenější. Je to také dobrá varianta, jak začít s blonďatou barvou. Pomalu budete přidávat pramínky i intenzitu barvy. Vyhnete se „blond šoku“ jak vy, tak i vaše vlasy. Začněte například s karamelovou barvou, jakou má Jessica Alba (37), nebo se studenější popelavou blond, jako má Hilary Duff (31). Vypadají skvostně!

Foto: Profimedia.cz

Na foto (zleva): Jessica Alba (37) a Hilary Duff (31)Foto: Profimedia.cz

Anketa

Čí balayage se vám líbí nejvíc?
Penélope Cruz
6,4 %
Priyanka Chopra
4,1 %
Julia Roberts
15,6 %
Jennifer Aniston
35 %
Gisele Bündchen
5,2 %
Sarah Jessica Parker
3,7 %
Olivia Wilde
4,5 %
Lucy Hale
2,9 %
Jessica Alba
16,9 %
Hilary Duff
5,7 %
Celkem hlasovalo 15151 čtenářů.

Pokud vlasy barvíte, nezapomeňte je vyživovat, a proto jim dopřejte aspoň jednou za týden masku, kterou si můžete vyrobit doma a zbytek sníst!

Reklama

Načítám