Hlavní obsah

Opisování povoleno! Inspirujte se outfity z 90. let, které milovala Kate Moss nebo Sharon Stone

Foto: Gettyimages.com

Foto: Gettyimages.com

Ačkoli se v životě doporučuje dívat se spíše dopředu, někdy se vyplatí ohlédnout. Zejména jde-li o módu. Milujete estetiku devadesátých let? Vraťte se s námi v čase a inspirujte se tehdejšími outfity Kate Moss, Sharon Stone, Cindy Crawford nebo Jennifer Aniston, které můžete jednoduše převést do současnosti.

Článek

Článek si také můžete poslechnout v audioverzi.

I o tři dekády později je móda devadesátých let stále populární. Inspiraci z ní nečerpáme jen my, ale i návrháři. Doba, pro kterou je charakteristický minimalismus, se promítá i do aktuálních trendů, což je patrné na první pohled. Saténové sukně, oblekové vesty, šaty se špagetovými ramínky nebo kalhotové kostýmy – to všechno jsou prvky, které spojují současnost s minulostí.

Po maximalistických osmdesátkách přišla léta devadesátá a móda se začala zjednodušovat. Jako by si ženy chtěly odpočinout od všech těch výrazných barev, divokých potisků a přemíry doplňků. Důraz se začal klást na základní a poměrně strohé kousky, u kterých byl nejdůležitější dobrý střih a materiál.

Outfity z 90. let, které skvěle vypadají i dnes

Pokud je vám tenhle styl blízký a chtěly byste trochu z těch devadesátek přenést do vašeho šatníku, inspirujte se archivními fotkami, na kterých najdete outfity tehdejších módních ikon. Vytipovali jsme kombinace, které budou skvěle vypadat i dnes a navíc je bez větší námahy najdete v obchodech.

Inspirovat se můžete supermodelkou Cindy Crawford, která propojila oblekovou vestu s lehoučkou sukní, nebo její kolegyní Lindou Evangelistou, ta vyměnila tehdy populární oversized sako za zkrácené. Tehdejší ikonou byla i Kate Moss, která v sobě vždycky měla divokost (devadesátými lety proletěl i grunge) a k džínům přidala potrhané tílko, řetězový náhrdelník a kabelku s leopardím vzorem.

Přivést k životu můžete i outfit Sarah Jessicy Parker, která tehdy spoléhala na spojení saténové sukně, trika a tenisek, ale i Sharon Stone, Jennifer Aniston, Cameron Diaz nebo Jennifer Lopez.

Anketa

Líbí se vám estetika 90. let?
Ano
95,5 %
Ne
4,5 %
Celkem hlasovalo 664 čtenářů.

Načítám