Hlavní obsah

Když šaty, tak pletené! Trendy kousky, které nejen dobře vypadají, ale i zahřejí

Foto: Daniel Zuchnik, Gettyimages.com

Foto: Daniel Zuchnik, Gettyimages.com

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ačkoli spousta z vás automaticky sahá po kalhotách, šatů se ani v chladnější polovině roku nemusíte vzdávat. Stačí jen udělat drobnou výměnu materiálů a do šatníku přidat kousky, které nejen dobře vypadají, ale i hřejí. Ideálním parťákem jsou pletené šaty, jež si můžete pořídit v různých módních podobách.

Článek

Období podzimu a zimy je z hlediska módy trochu náročnější. Neřešíme totiž jen to, co s čím zkombinovat, ale i jak se v tom zahřát, aniž bychom si připadaly jako cibule. Jedním z kousků, na něž se dá v tomto ohledu stoprocentně spolehnout, jsou pletené šaty. Víte, které se letos nosí nejvíc a co k nim přidat?

Stylové šaty, které zahřejí

Pohráváte si s myšlenkou, že byste rozšířily svou sbírku šatů o pletený exemplář? Projděte si módní tipy, které jsme vysbíraly z nových podzimních kolekcí. Co se týče trendů, letos jednoznačně bodují kousky z tenkého úpletu, jež obepínají postavu. Cítíte-li se dobře ve střizích, které dávají vyniknout křivkám, vyzkoušejte variantu s dlouhým rukávem, jež je nejčastěji v maxi nebo midi délce. K dlouhým obepnutým šatům se skvěle hodí bundy do pasu, nic ale nezkazíte ani trenčkotem nebo dlouhým vlněným kabátem.

Pakliže patříte k ženám, které si šaty nechtějí pustit až k tělu, zaměřte se na kousky ze silnější pleteniny. Příjemné jsou především šaty v kratší délce, které postavu jen lehce kopírují, a navíc skvěle vypadají v doprovodu kozaček, včetně těch s nízkým podpatkem i bez. Dobrou alternativou jsou ale i kotníkové boty (letos jsou trendy zejména ty v kovbojském stylu) nebo tenisky.

Pásek jako bonus

Pletené šaty, které úplně nepřiléhají k tělu, se dají také skvěle doladit a dotvarovat s pomocí pásku. Tuhle stylovou tečku bychom doporučily všem, kromě žen s postavou typu jablko, u kterých by se silnější střed těla ještě více zvýraznil. Pásek naopak může vyloženě prospět hruškám nebo majitelkám postavy ve tvaru přesýpacích hodin.

Načítám