Hlavní obsah

Pásky nepatří jen do kalhot. Ukážeme vám, jak skvěle si rozumí s různými typy šatů a tvarů postav

Foto: Edward Berthelot - GettyImages.com

Foto: Edward Berthelot - GettyImages.com

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

To, že pásky nepatří jen do poutek kalhot, všechny teoreticky víme. Proč ale tuhle znalost nepřevést do praxe i u oblíbených šatů, a neproměnit tak i jejich vzhled? Chcete dát téhle dvojce férovou šanci a nevíte, od čeho se odpíchnout? Projděte si naše tipy a především konkrétní ukázky, kterými se můžete nechat vést.

Článek

Vyjmenovávat všechny šaty, ke kterým se pásky hodí, nebudeme. Není to tím, že bychom vás chtěli odbýt, ale tento doplněk se prostě snese téměř se všemi střihy. Nejlépe si rozumí s košilovými šaty a volnějšími siluetami. Pásek samozřejmě můžete přidat i ke kouskům obkreslujícím postavu. Otázkou tak není to, ke kterým šatům jej nosit, ale především kam ho umístit. To je vázáno na typ dané postavy a také požadovaný efekt. Chcete páskem zdůraznit svůj pas nebo jen šaty doladit?

Kam pásek přicvaknout?

Ačkoli se dají pásky nosit v různých polohách, každému se vyplatí zvolit trochu jiný přístup. Nejširší pole působnosti mají ženy útlých pasů „přesýpaček“, které unesou téměř vše. Je-li vaše postava přirovnávána k hrušce s užším středem těla, směřujte tento módní doplněk přesně do pasu. K páskům by se mělo nejcitlivěji přistupovat v případě, kdy disponujete postavou typu jablka. Tedy nejvíce tuku se vám ukládá na břiše. Vaší siluetě příliš široké a utažené pásky položené přímo v pase nelichotí. To ale neznamená, že máte s tímto doplňkem utrum. Postavě typu jablka pomůže, když necháte pásek padat níže k bokům a příliš ho neutáhnete. Konkrétní příklady vám ukážeme ve fotogalerii, kde si vše vysvětlíme na jednotlivých modelech.

Inspirace na podzim

Na duo šaty plus pásek se nemusíte spoléhat jen v létě. Naopak jej skvěle využijete i na podzim, kdy se musíte chtě nechtě pustit do vrstvení. Stojí za to vyzkoušet spojení šatů a oversized saka. U této varianty můžete dát pásek jak pod sako, tak i přes něj. Stejně tak jej využijete i pod lehký kabátek nebo bundu. Níže na fotografiích najdete spoustu kombinací, ve kterých dominují kozačky nebo kotníkové boty, a výsledek je opět skvělý. Pásky sluší také úpletovým šatům, jejichž sezona brzy odstartuje.

Načítám