Hlavní obsah

Sexy, ale v teple: Nejpohodlnější šaty na chladnější období jsou ty úpletové! Jaké vám budou slušet?

Foto: Creative Lab, Shutterstock.com

Foto: Creative Lab, Shutterstock.com

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jemnou viskózu a len střídá úplet – šaty, ve kterých ani v těchto měsících se nebudete klepat zimou. Jaké trendy jim vládnou tuhle sezonu a kde seženete nejkrásnější kousky?

Článek

Šaty z tenkého nebo naopak hrubého úpletu nastupují opět na scénu. Jedná se o ideální outfit – vyhnete se vrstvení jednotlivých kousků oblečení, když vás zrovna opustí módní inspirace, a sladíte k nim jen boty a kabát. I tak budete za stylovou ikonu.

Hodí se pod klasické vlněné kabáty, kožené křiváky nebo také pod prošívané vesty. Často totiž mají objemné rukávy a u vesty si s tím nemusíte lámat hlavu. Jen mějte na paměti, že celek outfitu pak vyzní spíš sportovně.

Rozparek a balónový rukáv

Letos letí maxidélky, které se vám budou skvěle kombinovat s vyššími kozačkami. Hledejte zajímavé kousky s rozparkem nebo balónovými rukávy, které celý outfit oživí. A posledním střihem, který stojí za to, jsou oversized svetrové šaty s rolákem. Existuje snad něco pohodlnějšího? Co se barevné palety týče, jednoznačně vedou odstíny béžové a křiklavě růžová.

Aby vám šaty vydržely dlouho jako nové, místo častého praní je větrejte venku a perte je na jemný program. Sušte je ve vodorovné poloze na sušáku a nevyvěšujte je zbytečně na ramínku – vytáhly by se a ztratily tvar. A poslední stylingový tip? Nebojte se volnější šaty přepásat širším koženým páskem.

Jaký střih přidat do svého šatníku?

Maxi/midi

Foto: Archiv firem

Zleva: s.Oliver, 1999 Kč; Zara, 549 KčFoto: Archiv firem

Foto: Archiv firem

Zleva: Mango, 999 Kč; Selected Femme, 1539 Kč, prodává ModivoFoto: Archiv firem

Foto: Archiv firem

Zleva: Answear Lab, 1399 Kč; Reserved, 2999 Kč (příměs kašmíru)Foto: Archiv firem

Minišaty

Foto: Archiv firem

Zleva: H&M, 999 Kč; Mango, 999 KčFoto: Archiv firem

Foto: Archiv firem

Zleva: Edited, 1749 Kč, prodává About You; Only, 845 Kč, prodává ZootFoto: Archiv firem

Foto: Archiv firem

Zleva: Guess, 2079 Kč, prodává Modivo; Medicine, 899 Kč, prodává AnswearFoto: Archiv firem

Reklama

Načítám