Hlavní obsah

Krásná a zářivá blond? Potřebujete hydratační péči s medem a také fialovou masku

Foto: Jeff Spicer, Gettyimages.com

Foto: Jeff Spicer, Gettyimages.com

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Blond barva je nádherná, ale vyžaduje oběti. Její odstín totiž není věčný, postupně se vymývá, šisuje a má tendenci jít do žluta nebo zrzava. Jak tedy o blond pečovat doma, abyste byla stále jako Zlatovláska?

Článek

Článek si také můžete poslechnout v audioverzi.

Pokud chcete jít do blond, chce to notnou dávku odhodlání k dodržování pořádné domácí péče. Její aplikace je náročná a vlasy může zatížit. Vlas se musí odbarvit a jde tím pádem o větší zásah do jeho struktury. Proto se silně nedoporučuje vlasy odbarvovat doma. K namíchání toho správného odstínu, stanovení doby působení a aplikaci barvy jsou vyžadovány odborné kadeřnické schopnosti. Jednobarevný peroxidový chemlon není žádoucí! Navíc, pokud si doma napácháte škody, je to většinou nevratné - tedy alespoň do té doby, než vám zničené vlasy odrostou. Pro hezký blond odstín si vždy vyrazte do kadeřnictví.

Jak mít krásnou blond?

„Tajemství dokonalé blond tkví v přirozenosti a pomohou k tomu vždy alespoň dva různé odstíny. Není vhodné volit pouze jednu barvu, která pak působí jednolitě,“ doporučuje kadeřník Robert Starý. Jak toho ale kadeřníci dosahují? „Melírem prováděným barvou, nikoliv klasickým bílým melírem, a technikou probarvování foilyage, kdy se kombinuje balayage s free hand prokreslováním do vlasů,“ vysvětluje Robert Starý. Laicky řečeno, kadeřník podle svého uvážení maluje tahy štětcem tam, kde je potřeba vlasy prosvětlit. Takový typ barvení je také vhodný, když nechcete řešit odrosty. Nejsou tak znatelné, jako u jednolité blond, a tak vám postačí se zastavit v kadeřnickém křesle jednou za pár měsíců.

Blond vlasy: domácí péče

Pokud se pro blonďatou rozhodnete, je třeba přitlačit na domácí péči, protože odstín vám nevydrží stejný, jako když odcházíte z kadeřnictví. Podle Roberta Starého vedou v současnosti teplejší odstíny blond, které více lichotí pleti. Ty se lépe udržují než ty studené, jež mají tendenci se rychleji vymývat. I tak je ale potřeba se o barvu starat. „Pokud chcete udržet hezký odstín i doma, využijte produkty s hloubkovou regenerací, které mohou být tónované do modra nebo fialova pro potlačení oranžových nádechů. Dbejte na složení produktů a volte ideálně ty, jež nejsou chemické, ale mají barevné pigmenty z přírodních složek levandule či fialky.“

Pro blondýnky je tedy must-have barevná hloubkově-regenerační maska, kterou necháte působit několik minut a poté smyjete. V nabídce ale najdete i takto zabarvené šampony nebo kondicionéry. Výsledkem je studenější nádech barvy a utlumené zrzavé a žluté tóny.

Hydratace a protein

Být blond je závazek a je potřeba investovat do pečujících produktů, aby vlasy nebyly vysušené a nelámaly se. Kromě barevného šamponu nebo masky si pořiďte kvalitní šampon a kondicionér. „Pořiďte si pečující produkty s vysokou hydratací a obsahem proteinu. Proteiny volte hydrolyzované, protože mají nejmenší molekulární hmotnost. Díky tomu se vlasy nezatíží, nesplihnou, ale budou vyživené,“ doporučuje kadeřník. Další magickou přísadou je med: „Všeobecně je dobré používat péči i barvy, kde je obsažen med. Má schopnost na sebe navázat vlhkost až 10× větší, než je jeho samotná hmotnost, a proto jsou pak vlasy dobře hydratované,“ dodává na závěr Robert Starý.

Související témata:
Péče o blond vlasy

Načítám