Hlavní obsah

Trvalá se vrací! Vlasové trendy vyžadují objem, zdání luxusu a na vzestupu je ultra krátké mikádo

Foto: Profimedia.cz

Foto: Profimedia.cz

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Připravili jsme pro vás článek plný inspirace na střihy a barvy vlasů. Přední kadeřníci v něm předpovídají, jaké budou trendy. Co frčí v salonech už teď a co můžete odkoukat z červeného koberce?

Článek

Co s vlasy v roce 2024? Zkracujte je, zesvětluje, vlňte, ale hlavně ať vypadá účes luxusně! Trend tichého luxusu (quiet luxury) se propisuje z oblasti módy i do péče o vlasy. Důraz je na jejich kvalitu a vyfoukání do objemu. Co se týče barev a střihů, nějakou větší revoluci nečekejte, přirozenost vítězí a mikádo opět atakuje přední příčky. Co předpovídají kadeřníci na letošek?

Luxusní foukaná a ofina

Navážeme na quiet luxury, se kterým souvisí sestříhané účesy. Je jedno, zda vlasy sahají po ramena, nebo po lopatky, ale když budou mít více vrstev, udrží lépe tvar i objem. Ano, tyhle střihy už tady byly, ale co by to bylo za trendy, kdyby se nevracely?

Kadeřník Libor Smrž:

  • „Nejžhavějším trendem pro rok 2024 je střih s ofinou sestříhaný okolo obličeje, stejně jako tomu bylo v 90. letech. Vyfoukaných vlasů s jemně podtočenými konci docílíte díky menšímu kulatému kartáči. Nebude chybět také rovně střižené krátké mikádo, těsně pod uši, a ani velký hit minulého roku mullet, tedy krátké vlasy vepředu a dlouhé na krku. Důraz bude na foukání vlasů tak, aby vzbuzovaly dojem luxusu,” říká Libor Smrž, majitel salonu Libor Smrž Hair.

Jak si vyfoukat vlasy jako od kadeřníka

Praktičnost, trvalá a důraz na vlasovou pokožku

Vlasy, které krásně drží objem a tvar, musí být především zdravé. Pozornost se stáčí k vlasové pokožce a šetrnějším variantám barvení. Balayage byla, a pořád je, mezi top přáními klientek, ale pomalu štafetu přebírá foilyage. Čím dál víc žen také žádá trvalou! Ta je ale dnes taková, že vlasy jen zvlní a ani ji nepoznáte.

Kadeřník Jakub Čejchan:

  • „Předpokládám, že z trendů nevymizí praktičnost, co se střihů i barev týče. Kralovat bude i nadále balayage a nová technika foilyage. Jde také o zesvětlovací techniku, ale používají se u ní alobaly, takže dochází k většímu zesvětlení. Zároveň ale platí, že přechod u odrůstání vypadá stále přirozeně a nevytváří tvrdý kontrast. Osobně registruji také nárůst zájmu o trvalou. Nepředstavujte si ale retro kudrliny, jde o větší přirozené vlny, které mohou pomoci jemným vlasů k objemu a těžkým k textuře. Také se rapidně zvýšil zájem o péči o vlasovou pokožku. Pokud jí nevěnujeme dostatečnou pozornost, může se časem vytvořit kožní problém a z nezdravé pokožky nemůžou růst zdravé vlasy,” říká Jakub Čejchan, kadeřník z pražského Red Salonu.

Barbie blond a přirozené vlny

Zpátky k blond! Teplý, dožluta odstín vede, a nejen kvůli filmu Barbie. Vypadá přirozeněji než studené varianty a také není tak náročný na odbarvení. Ve stylingu se zaměřte na texturu ve vlasech, aby působily ledabylým dojmem.

Kadeřník Martin Tyl:

  • „U všech barevných trendů vévodí především přirozenost. U blond jsou teplé, až jantarové odstíny nejaktuálnější. Jsou slušivé a působí velice luxusně. Nicméně u lidí s narůžovělou pletí bych byl opatrný, protože tato teplá blond může růžové tóny pleti vyzdvihnout víc, než je žádoucí. Pokud se pro blond odhodláte, je důležité poskytnout vlasům intenzivnější péči a zacházet s nimi šetrně. Při stylingu je důležité použít přípravek s termální ochranou. Střihově pak jednotné délky vystřídalo sestříhávání a ofiny, aby byl účes hodně strukturovaný - textury jsou totiž velice moderní! Doporučuji každému, aby vyzkoušel vlasy po mytí namačkat a vyfoukat difuzérem,” říká Martin Tyl, majitel salonu New You a ambasador značky Dyson.

Načítám