Hlavní obsah

Vpředu byznys, vzadu párty. Účes „na Jágra“ stále vyvolává emoce. Mullet je trendy a nosí ho i ženy!

Foto: Gettyimages.com

Foto: Gettyimages.com

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Účes, který vyvolává diskuze. Nelze o něm říct, že by byl nějak extra slušivý, to možná platilo pouze v 80. a 90. letech (i když při pohledu zpět by se o tom dalo pochybovat). Nicméně mullet aktuálně prosakuje do nových vlasových trendů, a to zejména u mladší generace.

Článek

Článek si také můžete poslechnout v audioverzi.

Nedávno se Jaromír Jágr dočkal pocty - jeho dres s číslem 68 vyvěsil kanadský hokejový klub Pittsburgh Penguins pod střechu arény, a tak jej už nemůže obléknout nikdo jiný. Je tak teprve čtvrtým Čechem, kterému se to podařilo. Na led při této příležitosti nastoupili hráči v jeho dresu, a co víc, měli na sobě paruky s mulletem. Právě s účesem „vepředu byznys, vzadu párty“ začínal Jágr svoji kariéru. A jak to tak vypadá, trendy určuje stále! O mulletu se začalo znovu mluvit už více než před čtyřmi lety a od té doby se znovu výrazně uplatňuje ve vlasových trendech. Tento sestřih se objevuje na přehlídkách, nosí jej celebrity a svoji slávu si vydobyl i na sociálních sítích.

Foto: Profimedia.cz

Jaromír Jágr na ledě se Sidneyem Crosbym, který si na jeho počest také vzal paruku s mulletem. Když se podíváte blíž, nezdá se vám, že si Jarda Jágr opět nechává vlasy vzadu nebezpečně dlouhé? Foto: Profimedia.cz

Mullet 2024

Střih, kterému se u nás přezdívá deka, má v současnosti mnoho podob a týká se jak pánských, tak dámských střihů. Devadesátkové retro si ale moc nepředstavujte, současný mullet má samozřejmě punc moderny.

  • V rámci dámských střihů rezonuje shaggy mullet (nebo jen shag). Principem zůstává větší rozdíl mezi zadní a přední partií vlasů, ale není tak očividný, protože ho pěkně doplňuje ofina a sestříhané prameny okolo tváře. Styling musí být v tomto případě ležérní a nedokonalý, jakoby rebelský! (Shag se pak proměnil ještě do wolf cutu, který se vyznačuje větší nositelností.)
  • Co se týče pánských střihů, mullet roku 2024 má vlasy vzadu delší jen o trochu, ale stále nepřehlédnutelně. S původním účesem „na Jágra“ má společné to, že textura vlasů je vlnitá. To souvisí s dalším trendem, o kterém jsme vás už informovali, a sice že stoupá obliba trvalé i mezi muži. Díky ní je možné docílit většího objemu a nedbalého stylingu.
@_matt_john_

Did this suit him ??🔥😱 ——————————————- #menshairinspo #modernmullet #fyp #menshairstyles2024

♬ original sound - tay

Oblíbenost mulletu roste, vidí kadeřníci

Mullet je tak trochu na hraně a asi se shodneme, že o jeho slušivosti vyvstávají určité pochyby. To ale neznamená, že není in. Třeba kadeřnice z Londýna Natalie Angold pro britský magazín GQ řekla, že za poslední dva roky ostříhala nejvíc mulletů za celou svoji kariéru. Nejvíc po nich touží představitelé generace Z (mladí lidé narození v letech 1996-2009), kteří největší mulletovou slávu nezažili a nemají tedy sestřih zatížený nostalgií a nálepkou retro.

A jak je to u nás? Kadeřník Libor Smrž také potvrzuje oblíbenost tohoto střihu: „Osobně mám mullet rád, sám jsme ho ve 14 letech nosil, a proto u mě vyvolává pozitivní pocit. U klientů ho stříhám velmi často, ale v případě takto kontroverzního účesu je potřeba, aby korespondoval se stylem dané osoby,“ říká kadeřník a majitel pražského salonu Libor Smrž Hair. To samozřejmě platí o každém střihu, u mulletu však obzvlášť. „Mohou jej nosit jak páni, tak i dámy. U nich vypadá ještě lépe, když se střih podtrhne barvou,“ dodává kadeřník na závěr.

Novodobý mullet rozhodně není účes pro každého, ale pokud hledáte něco, co vaší osobě dodá rebelský look, jděte do něj! Inspiraci najdete třeba v naší fotogalerii.

Načítám