Hlavní obsah

Krásná pleť? Bez hydratace těžko!

Hydratace je pro pleť nezbytnáshutterstock.com

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zima dala naší pleti na tváři pořádně zabrat. Poskytněte jí první pomoc a zároveň zabojujte s prvními vráskami. Dejte na zlaté pravidlo všech dermatologů a hydratujte, hydratujte a hydratujte.

Článek

Pokožka v sobě s přibývajícími léty dokáže hůře udržet vodu a vyrábí stále méně přirozeného tuku. Následkem toho pleť ztrácí svou pružnost a dochází ke vzniku prvních vrásek. „Na vině však není jen věk, ale i nevhodné životní prostředí, kouření, pobyt v mrazu, v klimatizovaných prostorách nebo mnoha ženami tolik oblíbené slunění. Dávka hydratačního krému je proto pro krásnou pleť přímo nepostradatelná," říká MUDr. Hana Píchková.

Najít krém, který vaši pokožku zavlaží a bude vám stoprocentně vyhovovat, není snadné. Díky našim pravidlům a tipům se nespletete:

Záleží na typu vaší pleti!

Vlastníte mastnou nebo smíšenou pleť?

To, že se stále lesknete, ještě neznamená, že vaše pokožka nežízní. Naopak. Ženy s mastnější pletí často používají agresivnější přípravky a jejich tvář tak doslova trpí. Vyhýbejte se ale hutným variantám a dejte přednost výrobku, který je označen nálepkou nemastný, oil free nebo nekomedonní (neucpává póry).

Vyzkoušejte: Matifying Moisturizer, Ahava nebo Visibly Clear, Neutrogena.

Máte pleť normální a bezproblémovou?

I když máte téměř ukázkovou pleť, i vy pravidelné hydratování nepodceňujte. Kromě krému si pořiďte i termální vodu (Avéne), se kterou můžete pokožku osvěžit několikrát denně.

Vyzkoušejte: Hydra Zen, Lancôme nebo Triple Active, L’Oréal.

Foto: archiv firem

Vyberte krém podle typu vaší pletiFoto: archiv firem

Trápí vás suchá pokožka?

Na pomoc si přizvěte kromě krému i hydratační sérum (SuperSerum Aquasource, Biotherm).To nanášejte pod denní krém, tím hydrataci pleti ještě znásobíte. Nebojte se mastnějších krémů.

Vyzkoušejte: Moisture Surge, Clinique nebo Cétaphil.

Je vaše pleť citlivá?

Vsaďte na lékárenskou kosmetiku a krém doplňte o termální vodu. Vyhýbejte se parfemovaným přípravkům, které by vám mohly způsobit více škody než užitku. Použít můžete i zklidňující sérum (Aqualia Thermal, Vichy).

Vyzkoušejte: Hydreane Legere, La Roche-Posay nebo krém pro intolerantní pleť, Avéne.

Sledujte složení

Ne vždy platí, že ty dražší krémy jsou zároveň lepší. Sledujte, za co vůbec platíte. Pokud se přípravek pyšní přídavným jménem „heřmánkový“, pak by se měl heřmánek objevit na prvních místech v jeho složení. Pokud je někde u konce, je ho tam zanedbatelné množství a nejspíš vám příliš nepomůže.

V potaz vezměte i věk

Ve dvaceti vám stačí denní přípravek s ochranným faktorem, ale s pokročilejším věkem investujte do krému, který kromě hydratace slibuje i prevenci proti vráskám. Ve třiceti hledejte výrobek, bránící prvním vráskám a po čtyřicítce začněte prozkoumávat anti aging krémy.

Ze všeho nejdůležitější je ale pravidelnost. Vždyť kolik času zabere nakrémování obličeje? Půl minuty? Ta chvilka přece za pěknou pleť stojí, nemyslíte?

Reklama

Související témata:

Načítám