Hlavní obsah

Krásná z moře: i na podzim!

Foto: samphoto.cz/jiunlimited

Pobyt u moře prospívá vaší pokožceFoto: samphoto.cz/jiunlimited

Reklama

Občas se zasníte a zatoužíte, aby se vrátila chvíle, kdy vás lehounce nadnášelo a kolébalo moře? Zkuste si navodit tuto atmosféru pomocí mořské lázně ve vaně. Vašemu tělu to nesmírně prospěje - mořské řasy a sůl dokonale hydratují pokožku i vlasy a dodají jim důležité minerály.

Článek

Kosmetické firmy stále více využívají při výrobě pěsticích produktů suroviny, které pocházejí z moře. Není divu, protože přípravky z výtažků mořských řas zpomalují stárnutí, hydratují do hloubky a jsou v dokonalém souladu s pokožkou. Řasy mají navíc silné antioxidační účinky. Ale nemusí jít jen o kosmetiku, můžete si koupit i přírodní produkty jako mořskou sůl i řasy - jsou běžně v prodeji.

Namíchejte si omamný koktejl

Vyzkoušejte sama na sobě, jak pleťová či tělová maska s obsahem mořských řas dokáže pokožku vyhladit, zpevnit, vypnout a zvláčnit. Nebo můžete využít pravých sušených řas, namočit je a nanést na problémové partie, které pak obalíte alobalem nebo igelitovou fólií a necháte působit. Velmi vhodné zejména pro krk a dekolt! Mořské řasy působí proti volným radikálům a jsou přímo koktejlem mládí.

Dalším mořským produktem, který koupíte jako součást přípravku, ale i v jeho natur podobě, je mořská sůl. Smíchanou s trochou vody ji můžete použít jako peeling celého těla. Zbaví vás odumřelých šupinek pokožky, ale hlavně dokonale prokrví masírované místo. Poměrně levná varianta boje proti celulitidě!

Nebo si mořskou sůl jen tak přidejte do vaší obvyklé koupele a nezapomeňte přidat hrstičku řas, aby pocit byl dokonalý. Koupel nemá být příliš teplá, stačí 35 stupňů Celsia, a vydržte 15 minut a opláchněte se studenou vodou. Účinek regenerace znásobíte, když se poté uložíte k spánku. Mořská sůl regeneruje pokožku, ale i celý organismus, zlepšuje buněčnou výměnu, přísun kyslíku i prokrvování kůže. Řasy i mořskou sůl můžete, dokonce je to žádoucí, využívat i vnitřně. Naordinujte si místo odtučňovací diety dietu pro krásu a zdraví, a k tomu jsou mořské produkty ideální. Škoda každé koupele, kterou nevyužijete pro zkrášlení nebo relaxaci.

Foto: samphoto.cz/jiunlimited

Koupel pro zkrášlení i relaxaciFoto: samphoto.cz/jiunlimited

Kde najdete moře krásy

Téměř každá kosmetická značka obsahuje i přípravky s obsahem mořských řas, to samo o sobě vypovídá o tom, jaký je v nich potenciál. Na bázi produktů z mrtvého moře je celá kosmetická řada Ahava. Capillan sprchový gel s mořskými řasami, může se používat i na vlasy (50 Kč) Balíček mořských řas, Country life (123 Kč) Mořská sůl jodovaná mořskými řasami (od 26 Kč) Mýdlo s mořskou solí (od 80 Kč)

Reklama

Související témata:

Načítám