Hlavní obsah

Krásná za pár kaček

Foto: samphoto.cz/jiunlimited

Každá žena chce vypadat krásněFoto: samphoto.cz/jiunlimited

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Chcete být krásná? Nemáte ale dost bankovek? Tak tohle musíte vědět! Máme pro vás skvělé tipy, jak svému tělu dopřát luxusní péči za několik korun!

Článek

Je příjemné dopřávat si značkovou kosmetiku a tou rozmazlovat svoje tělo. Ne vždy je ale na našem účtu dostatek rezervy pro takovéto výstřelky. My vám teď ukážeme, jak si poradit, když máte hluboko do kapsy, nebo jen zkrátka nechcete zbytečně utrácet. Místo útraty v tisících se zkusíme vejít do limitu dvou set korun českých.

Obličej

Zavlažte pleť dětským olejíčkem. V každé drogerii najdete oddělení s kosmetikou pro nejmenší a tam vybírejte. Vyzkoušeli jsme olejíček Aviril s azulenem, který vytváří na pleti ochranný film. Po nanesení a vstřebání si budete připadat jako batole. A cena? Kolem osmnácti korun, no není to paráda? Vhodný není jen pro extrémně mastnou pleť.

Řasy

Rozčiluje vás neustále vysychající řasenka? Nebojte se do ní nalít několik kapek mléka. Barvící hmota se uvolní a vy můžete své oblíbené prodlužovadlo řas používat další týdny. Cenová náročnost? Pár haléřů!

Pudr

Přestože modelky mají spousty kosmetiky, i ony využívají tipy a triky renomovaných vizážistů. Sypké pudry bývají mnohem dražší než tuhé. Vyberte si proto kompaktní pudr v odstínu vyhovujícímu vaší pleti a opatrně ho v hmoždíři nadrťte. Make-up pak zafixujte jemnou vrstvou pomocí velkého štětce. Ušetříte několik desítek až stovek korun!

Tělo

Pokožku na těle musíme hydratovat neustále. Každodenní sprchování jí dává zabrat a jak jinak jí dodat potřebnou vláhu než vtíráním vhodných přípravků. Už ve starém Řecku si uvědomovali sílu olivového oleje a i v dnešní době má tento produkt využití nejen v kuchyni. Navíc jeho konzistence nám umožní použít jen malé množství. Kvalitní olivový olej se dá pořídit už za necelých dvě stě korun.

Foto: samphoto.cz/jiunlimited

Pořízení kosmetiky vás nemusí zruinovat!Foto: samphoto.cz/jiunlimited

Celková ranní vzpruha

Probouzíte se s váčky pod očima? Dejte si přes noc do lednice obyčejnou minerální vodu. Ráno ji nalijte do umyvadla a obličej do ní na několik minut ponořte. Krásně se vám rozproudí lymfa a budete si připadat jako po liftingu. Účinek ještě podpoří nanesení běžného denního krému, do kterého vmícháte několik zrnek instantní kávy. Obsažený kofein pleť napne a vyhladí i drobné linky a rýhy.

Vlasy

Pivo dělá hezká těla, tvrdí někteří jeho stoupenci. My to ale myslíme vážně, pokud se jedná o vlasy. Po umytí a lehkém vysušení do nich vetřete dvě deci tohoto moku a počkejte. Nebojte se odpuzujícího pachu, ten po několika minutách naprosto vyprchá. Vaše vlasy budou nejen pevné, ale i lesklé a můžete zapomenout na pěnové tužidlo, pod jehož tíhou jemné vlasy zbytečně těžknou.

Naše tipy vás udělají krásnou a ještě ušetříte. Tak jen do toho!

Související témata:

Načítám