Hlavní obsah

Krásná za pár minut? Jde to!

Foto: shutterstock.com

Krásná můžete být během chvilkyFoto: shutterstock.com

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Diář máte přeplněný, na hodinky se díváte s hrůzou a máte pocit, že nestíháte vůbec nic? Přijdete domů znavená, padnete na sedačku a poslední, na co máte náladu, je kosmetika? Nejste sama. Pro všechny vytížené dámy proto přinášíme několik tipů, jak být šik i za rekordně krátkou dobu.

Článek

I když jste sebevíc vyčerpaná, donuťte se alespoň k odlíčení pleti. Pokud ulehnete se zbytky make-upu, ráno se raději vyhněte zrcadlu.

Péče raz dva

Zkraťte ranní i večerní péči do dvou základních kroků. Vyzkoušejte expresní odličovač, jako je například Eau Demaquillant od Payotu se zeleným a bílým čajem. Dokonale s ním odstraníte make-up a pleťovou vodu nebo tonikum můžete vynechat. Jako bonus potom zmírňuje otoky v oblasti očí a má zklidňující účinky. Pak už jen stačí tvář nakrémovat. Na sušší pleť se hodí i čisticí pleťové mléko a voda v jednom od Nivey.

Pro případ, že přijdete pozdě v noci a směřujete rovnou do postele, mějte v nočním stolku odličovací ubrousky a termální vodu ve spreji. S tou pak stačí obličej přestříkat.

Vytěžte ze spánku maximum!

Jednou nebo dvakrát do týdne sáhněte po masce. Využít můžete přípravky, které se dají aplikovat na noc. Efekt bude i účinnější, pleť se v noci regeneruje mnohem rychleji. Během spánku tvář opatřete vrstvou hydratační masky Jeunesse Youth Hydrating Mask od Matisu, použít můžete ale i většinu ostatních, pokud jsou na krémové bázi. Několikrát týdně můžete nanést i intenzivnější sérum, to dá vaši běžně šizenou tvář do pořádku. Tajemstvím mnoha celebrit je například Midnight Secret od Guerlainu nebo Advanced Night Repair od Estée Lauder.

Takto ošetřit můžete i vlasy, například intenzivní péčí Kérastase Noctogenist Nuit. Tu navíc nemusíte používat jen na právě umyté vlasy!

Foto: archiv firem

Ošetřete svou pleť na nocFoto: archiv firem

Líčení expres

Dbejte na bezchybně vypadající tvář a výrazné oči. Máte-li dobrou pleť, postačí vám tónovací krém 2v1 Dermacol, pod který už jiný nemusíte používat. Tvář tak barevně sjednotíte a drobné nesrovnalosti stačí doladit korektorem. Nutností je tvářenka, díky které budete vždy vypadat upraveně a svěže. Nikdo nepozná, že jste v koupelně strávila pouhých pět minut.

Vsaďte na výrazné oči a pořiďte si pořádnou řasenku. Možností, jak tento rituál přeskočit, je barvení řas. Nestojí mnoho a postačí, pokud vám je kosmetička nabarví jednou měsíčně. Na běžný den vám tento základ postačí, ale co když vyrážíte na větší akci a času není nazbyt? Rychlým způsobem, jak udělat z běžného looku večerní, jsou černé linky. Sluší téměř všem a nezaberou příliš času.

Vlasy – koruna krásy

Potřebujete se dostat co nejrychleji ze sprchy? Vlasy umyjte a vynechejte oplachovací kondicionér. Po jemném vysušení ručníkem je přestříkejte bezoplachovou kúrou, například Hydra Repair od L'Oréal Professionnel. Budou pak hebké a snadno rozčesatelné v rekordním čase. Na vysoušení používejte ionizační fény. Nejen že šetří kvalitu vaší hřívy, svůj úkol také dokončí daleko rychleji. Není čas na mytí? Použijte suchý šampon a vlasy stáhněte do culíku. Pokud z něj vytáhnete pramínek vlasů a obtočíte jím gumičku, váš účes tak snadno o kategorii povýšíte. Konec pramínku sepněte zespodu culíku pinetkou tak, aby nebyla vidět.

Nezapomeňte ale alespoň někdy ,,ubrat" a udělat si čas pro sebe. Co takhle profesionální kosmetika, manikúra nebo třeba příjemná masáž?

Reklama

Související témata:

Načítám