Hlavní obsah

Kraťasy v každém věku? Některé určitě ano

Foto: Oleksandr Schevchuk, Shutterstock.com

Foto: Oleksandr Schevchuk, Shutterstock.com

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Jsou praktické, protože se na rozdíl od sukně nezvednou ve větru. Nosí je ženy s rozdílným vkusem, ty elegantní i sportovkyně. Které si pořídit na letošní léto?

Článek

Jsou praktické i proto, že v nich nemusíte držet nohy přísně u sebe. Díky tomu, že jsou tak pohodlné, je touží nosit stále více žen. Dnes se šijí i kraťasy v dámských variantách, například s přední sukýnkou. Které si pořídit (nebo oprášit) na letošní léto?

Beverly Hills a móda

Jako každý kultovní seriál, i Beverly Hills 90210 (1990–2000) kdysi proslavil kousky oblečení, které nosily jeho hlavní představitelky. Devadesátkám vládl vysoký pas a pevná džínovina. Už vloni se šortky, které vypadají jako hodně obnošené, objevovaly celé léto napříč zeměkoulí, a letos tomu nebude jinak. Nosí se hlavně v mladší generaci s volným crop topem, úzkým body nebo s plavkami. V zásadě s čímkoliv, co nechá vyniknout vašemu vosímu pasu, který opticky vytváří právě vyšší střih.

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): s roztřepeným koncem Mango, 699 Kč, s opotřebovaným vzhledem Bershka, 799 KčFoto: archiv firem

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): batikované Bershka, 799 Kč, černé H&M, 499 KčFoto: archiv firem

Bermudy, elegantní šortky

Oblekové kalhoty jsou v módě jak cigaretové úzké, tak širší mrkváče. Není tedy žádným překvapením, že v létě se budou nosit i bermudy či ultra krátké kraťásky, které vypadají, jako kdybyste své kalhoty prostě ustřihla. Do práce je doporučujeme zkombinovat s lodičkami a halenkou a budete královnou kanceláře! Z loňského roku nadále pokračuje trend širších kraťasů se zavazováním na mašli, a ty se rozhodně nemusíte bát nosit ani ve vyšším věku. Pouze si dejte pozor na dostatečnou délku.

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): mintové se strukturou Zara, 799 Kč, hnědé s mašlí H&M, 399 KčFoto: archiv firem

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): pruhované H&M, 399 Kč, růžové Zara, 799 KčFoto: archiv firem

Kalhotová sukně

Taky jste jako malé tenhle výraz nenáviděly? Holčičky přece jen raději nosí opravdovou sukni než tu kalhotovou. V dospělosti si ale umíme užít jejích výhod. Pohodlí nade vše, a nejlépe v „áčkové“ verzi! Noste s romantickým topem nebo mikinou – záleží na tom, jak moc si potrpíte na konvence. Volnější styl s délkou do půli stehen sluší opět i ženám ve středním věku.

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): splývavé se stuhou Mango, 999 Kč, květované Zara, 799 KčFoto: archiv firem

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): semišové Zara, 599 Kč, pruhované Stradivarius, 499 KčFoto: archiv firem

Elastické kraťasy jako pro cyklisty

Vloni jsme to tušili, letos je to tady. Upnuté kraťasy do půli stehen. Bavlněné, elastické, lněné. Zdá se vám to jako šílenství? Popřemýšlejte, jak byste je zkombinovaly s dalšími kousky šatníku, a třeba si k nim najdete cestu. Obzvlášť až je budete vídat častěji na ulici. Sluší hlavně dlouhým nohám, ale s lehkou splývavou halenkou nebo delším sáčkem v nich uděláte parádu i s nižší postavou a kratšíma nohama.

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): elastické krátké legíny, 399 Kč, bílé bermudy, 599 Kč, obojí ZaraFoto: archiv firem

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): barevné elastické, obojí Bershka, 349 KčFoto: archiv firem

Ale protože se zatím žádná vedra nekonají, podívejte se na lehké jarní kabátky, letos je konečně unosíte!

Reklama

Načítám