Hlavní obsah
0,0
(0)
Foto: Archiv redakce

Foto: Archiv redakce

Krémovou česnečku s dokřupavou vypečenou slaninou, cuketkou a s gnocchi stačí jednou ochutnat a hned se zamilujete.

10 min.
Příprava
30 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 150 g tyrolské slaniny
  • 8 stroužků česneku
  • 1 snítka rozmarýnu
  • 1,5 l zeleninového vývaru
  • 2 lžíce hladké mouky
  • sůl
  • pepř
  • 1 cuketa
  • drcený kmín
  • 1/2 červené papriky
  • extra panenský olivový olej
  • 1 kelímek smetany ke šlehání
  • 200 g uvařených bramborových gnocchi
Článek

Postup

01.

Slaninu, cuketu a očištěnou papriku nakrájejte na kostičky. Slaninu zprudka orestujte v pánvi na troše olivového oleje, a když je křupavá vyjměte ji a v pánvi  na vypečeném tuku opečte cuketu a papriku.

02.

 V hrnci na másle krátce orestujte utřený česnek a drcený kmín (nesmí zhnědnout), zaprašte moukou, promíchejte a ještě chvilku restujte. Zalijte chladným vývarem, osolte, opepřete, přidejte snítku rozmarýnu a na mírném ohni nechte polévku 25 minut povařit. 

03.

Vmíchejte papriku a cuketu z pánve, uvařené  gnocchi, prohřejte a pak polévku stáhněte z ohně, zlehka vmíchejte smetanu a již dále nevařte. Podávejte s opečenou křupavou slaninou a petrželkou.

Reklama