Hlavní obsah

Krémová řepová polévka

Hodnocení:
(3)
Foto: Greta Blumajerová
Doba přípravy
25 minut
Doba vaření
25 minut
Náročnost
nízká

K řepě má většina lidí radikální postoj: buď ji nesnáší, anebo miluje. Máte ji rádi? Výborně! Zkuste z ní polévku!

Ingredience pro:
4 porce
  • 4 lžíce zakysané smetany
  • 2 lžíce balzamikového octa
  • 3 stroužky česneku
  • pepř
  • sůl
  • čerstvý tymián
  • 500 ml vody
  • 500 g pasírovaných rajčat
  • 150 ml červeného vína
  • 500 g červené řepy
  • 3 lžíce olivového oleje
  • 1 ks chilli papričky
  • 1 ks červené cibule
Článek

Postup

Krok 1: Oloupanou cibuli nakrájejte na jemno a spolu s nadrobenou chilli papričkou nechte změknout na rozpáleném oleji. Přidejte oloupanou a na jemno nastrouhanou řepu, ještě dvě minuty smažte a poté zalijte vínem.

Krok 2: Víno nechte odpařit, zalijte pasírovanými rajčaty a vodou nebo vývarem, lehce osolte a povařte asi 15 minut do změknutí.

Krok 3: Tyčovým mixérem rozmixujte na krém a ochuťte tymiánem, solí, pepřem, prolisovaným česnekem a balzamikovým octem.

Krok 4: Podávejte se lžící zakysané smetany a čerstvým pečivem.

Tip: Pro výraznější chuť přidejte k cibulovému základu kostičky slaniny nebo uzeného masa.

ynezorPumanzeSaNyknalC

Reklama