Hlavní obsah

Červená řepa recept: Zkuste polévku, dortík i karbanátky

Foto: Greta Blumajerová

Další tažení za zvýšení oblíbenosti téhle superzdravé zeleniny: pikantní rajčatová polévka, vláčný čokoládový dortík a křupavé karbanátky z trouby si zamilujete!Foto: Greta Blumajerová

Reklama

K řepě má většina lidí radikální postoj: buď ji nesnáší, anebo miluje. Dnešní recepty jsme proto zkusili podstrčit i první skupině, a dopadlo to výborně! Zkuste z ní i vy polévku, karbanátky či dezert!

Článek

V redakci jsem nechvalně proslulá tím, že se kolegům s traumatem z naložené řepy ze školní jídelny snažím tuhle zeleninu propašovat i tam, kde by ji vůbec nečekali. Tak už jsem z ní připravovala řepové burgery s karamelizovanou cibulkou, krémové rizoto s červeným vínem, domácí chipsy z trouby nebo třeba pohanku s řepou a balkánským sýrem. A výsledek? Mnozí už (byť neochotně) museli uznat, že na téhle super zdravé zelenině něco bude.

Dneska proto pokračujeme s mojí oblíbenou pikantní polévkou, zdravými karbanátky (nejen, že se nesmaží, ale navíc jsou plné prospěšných lněných semínek, česneku a ovesných vloček) a čokoládovým dortíkem, kterým do konzumace řepy namočíte už opravdu kohokoli. Koláč je krásně vláčný a sladká řepa se s čokoládou perfektně doplňuje, takže ať už stojíte na jakékoli straně řepné barikády, doporučuji všechny tři recepty vyzkoušet!

Co říkáte na dnešní recepty, zapomněli jste už na trauma z řepy ze školní jídelny a vyzkoušíte některý z receptů? Výborný je i salát z červené řepy s křenem.

Reklama

Načítám