Hlavní obsah
Foto: Archiv redakce

Foto: Archiv redakce

Už jste jedli sýrovou omáčku vařenou v troubě? Je to snadné, pusťte se do toho, promíchejte ji s těstovinami dle vaší chuti a užijte si to!

10 min.
Příprava
15 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 350 g těstovin
  • 100 g ementálu
  • 1 snítka čerstvé bazalky
  • 1 lžička soli
  • 200 g vyzrálého čedaru
  • 250 ml smetany ke šlehání
  • 1/2 lžičky čerstvě mletého pepře
Článek

Postup

01.

Troubu si předehřejte na 120 °C. Těstoviny uvařte ve vroucí osolené vodě na skus. Do hlubší zapékací mísy dejte smetanu, snítku bazalky a nahrubo nastrouhané sýry, vše vidličkou promíchejte. 

02.

Vložte do trouby a sýry nechte rozpustit. Během pečení omáčku ještě dvakrát promíchejte. Z hotové omáčky vyjměte bazalku, dle chuti osolte, opepřete a promíchejte s těstovinami.

Související témata:

Načítám