Hlavní obsah

Křiváky: Letos vsaďte na barevnou kůži

Foto: MaxFrost, Shutterstock.com

Foto: MaxFrost, Shutterstock.com

Reklama

Kožená bunda je uniforma městského stylu. Hodí se na den i na večer, ke kalhotám, sukním i šatům. Každému outfitu dodá přesně ten rošťácký rozměr, který je potřeba. Jak ho nosit a tipy na ty nej křiváky vás čekají níže!

Článek

„Křivák je jeden ze střihů kožené bundy, který by v černé barvě neměl chybět žádné ženě,“ říká stylistka Irena Vokrojová. A pod to se můžeme podepsat.

Černá kožená bunda se stala celoročním must-have kouskem v ženském šatníku. Na tričko při chladných letních večerech, na kardigan na podzim a v zimě klidně jako vrstva pod kabát.

Co nosit ke kožené bundě

Že byste se u svých outfitů měly pokoušet vždy o nějaký zajímavý kontrast, jste už asi slyšely. Kožená bunda je jednou z těch nejlepších možností, po které můžete sáhnout, a pak si už jen hrát s kombinacemi. „Myslete na to, že kůže je vizuálně tvrdý materiál a proto mu bude lichotit kontrast s materiály, jako jsou například vlna, hedvábí nebo viskóza,“ radí Irena Vokrojová. Outfit dolaďte trendy kabelkou. Které letí letos?

Jaký střih si vybrat?

Takzvaná koženka a křivák často splývají v jedno. Kožené bundy jsou zkrátka různé: se zipem křížem, uprostřed, s límečkem i bez klopy. „Pokud máte větší poprsí, bude vám lépe sedět rovné zapínání, ne šikmé,“ radí stylistka Irena Vokrojová

„Populární jsou i motorkářské kožené bundy a ty jako z Matrixu. Vyplatí se do nich investovat, když je budete oblékat v duchu přísného minimalismu,“ radí stylista Jan Boublík.

O koženou bundu musíte pečovat

Pokud si pořídíte pravou kůži, pečujte o ni. Aby vám bunda sloužila co nejdéle, naimpregnujte ji proti vlhku i nečistotám. Hlavně se vyhněte přípravkům, které nejsou k péči o kůži určené, a praní v pračce. „Nebojte se ani kousků z druhé ruky. Koženým věcem patina sluší,“ dodává Jan Boublík.

Bordó

Foto: Archiv firem

Zleva: Cellbes, 5299 Kč (kůže); Dorothy Perkins, 1320 Kč (eko kůže), prodává ZalandoFoto: Archiv firem

Odstíny zelené

Foto: Archiv firem

Zleva: Vero Moda, 1929 Kč (kůže), prodává About You, Kara, 5990 Kč (kůže)Foto: Archiv firem

Červená

Foto: Archiv firem

Zleva: s.Oliver, 2499 Kč (imitace semiše); Pull&Bear, 699 Kč (umělá kůže)Foto: Archiv firem

Modrá

Foto: Archiv firem

Zleva: Drykorn, 4049 Kč (kůže), prodává About You; Naf Naf, 3440 Kč (kůže), prodává ZalandoFoto: Archiv firem

Růžová

Foto: Archiv firem

Zleva: Jacqueline de Yong, 1189 Kč (imitace kůže), prodává Zoot Only Curve, 1500 Kč (imitace semiše), AsosFoto: Archiv firem

Klasika

Foto: Archiv firem

Zleva: Guess, 3899 Kč (imitace kůže), prodává About You; Orsay, 949 Kč (eko kůže)Foto: Archiv firem

Reklama

Související témata:

Načítám