Hlavní obsah

Módní wishlist: Co si pořídit do podzimního šatníku?

Foto: Profimedia.cz

Foto: Profimedia.cz

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Něco, v čem oslníte ve společnosti, něco v čem vám bude pohodlně. To obsahuje náš podzimní módní wishlist. Pro jaký trendy kousek (nebo raději kousky) vyrazit?

Článek

Zamáčkněte slzu v oku a letní vzdušné šaty a topy ukliďte na dno skříně. Příchod podzimu má jen jednu výhodu: můžete vytáhnout oblíbené svetry, roláky, bundičky, kardigany, motorkářské boty a mokasíny. Co vám v podzimním šatníku chybí do úplné spokojenosti? Jeden z těchto kousků!

1. Rovné džíny

Slimky jsou sice základem šatníku, ale tenhle střih není zdaleka tak pohodlný jako širší nohavice. Také dají celému outfitu cool vzhled a to je důvod, proč se jich módní ikony nemůžou nabažit. Zkuste střih bootcut, straight nebo relaxed fit, kdy jsou nohavice – na rozdíl od zvonáčů – rozšířené už od stehen. A hledejte zvýšený pas.

Foto: Profimedia.cz

Zleva: Džíny v rovném střihu byly k vidění na přehlídce Yohan a nosí je také modelka a trendsetterka Kaia Gerber (19)Foto: Profimedia.cz

Foto: Archiv firem

Zleva: F&F, 499 Kč. Zara, 699 KčFoto: Archiv firem

Foto: Archiv firem

Zleva: H&M, 899 Kč. s.Oliver, 1349 KčFoto: Archiv firem

2. Kabelka, která upoutá pozornost 

Určitě by vám neměla chybět aspoň jedna kabelka ve výrazné barvě. Navíc, když investujete do kvalitního kousku, vydrží vám několik sezon. Pokud sáhnete po střední velikosti, využijete ji na spoustu příležitostí, a kdybyste chtěli cílit na poslední trend, sáhněte po modelu s třásněmi.

Foto: Profimedia.cz

Zleva: Výrazné kabelky byly k vidění na milánském fashion weeku i na přehlídce ChanelFoto: Profimedia.cz

Foto: Archiv firem

Zleva: Kara, 5990 Kč. Aldo, 1556 Kč, prodává EobuvFoto: Archiv firem

Foto: Archiv firem

Zleva: Karl Lagerfeld,10431 Kč. Gino Rossi, 2316 Kč. Obě kabelky prodává EobuvFoto: Archiv firem

3. Zajímavé detaily a aplikace

Romantické mašle, viktoriánské límečky, šifonové rukávy i volánky. Zajímavých aplikací bylo na přehlídkách k vidění hodně. Zkusíte tričko s průhledným vrškem, decentním límečkem anebo raději zdobené okázalejší mašlí?

Foto: Profimedia.cz

Zleva: Romantické modely, které nabízí americká značka Rodarte a italský návrhář Giambattista Valli (54)Foto: Profimedia.cz

Foto: Archiv firem

Zleva: Orsay, 449 Kč; Only, 720 KčFoto: Archiv firem

Foto: Archiv firem

Zleva: Zara, 699 Kč. H&M, 749 KčFoto: Archiv firem

4. Oslnivá červená

Monochromatický outfit v červené barvě byl jedním z nejvýraznějších prvků podzimních a zimních přehlídek. Ať už si pořídíte šaty v téhle ohnivé barvě, poskládáte několik kousků dohromady, nebo dáte na odiv jen výrazný top, v každém případě to bude bomba.

Foto: Profimedia.cz

Zleva: Červené modely na přehlídkách italských značek Bottega Veneta a ValentinoFoto: Profimedia.cz

Foto: Archiv firem

Zleva: Guess Jeans, 2499 Kč. Tommy Hilfiger, 1599 Kč. Oba modely prodává AnswearFoto: Archiv firem

Foto: Archiv firem

Zleva: Even&Odd, 720 Kč, prodává Zalando. H&M, 1499 KčFoto: Archiv firem

5. Pohodlné legíny 

Athleisure styl tu s námi bude další sezonu a je prima, že v pohodlném oblečení můžete trávit stále víc času – a to nejen mezi zdmi bytu či při sportu. Pohodlné legíny v moderních střizích najdete i u mnoha českých značek, stačí si vybrat!

Foto: Profimedia.cz

Zleva: Americké zpěvačky Hilary Duff (32) a Jennifer Lopez (51) nosí legíny často a rády i do ulic, a ne jen do posilovnyFoto: Profimedia.cz

Foto: Archiv firem

Zleva: Kinoko, 1197 Kč. Circlle, 1990 KčFoto: Archiv firem

Foto: Archiv firem

Zleva: Be Comfy, 620 Kč. Bioga, 1090 KčFoto: Archiv firem

Související témata:

Načítám