Hlavní obsah
3,0
(129)
Foto: Tomáš Rubín

Foto: Tomáš Rubín

Karbanátky Češi milují! Co takhle si je ale pro jednou neudělat z masa, ale z cukety? Ta stojí pár korun a vy z ní vykouzlíte naprosto skvostné placky, které si díky jejich šťavnatosti oblíbí celá rodina.

15 min.
Příprava
15 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
Cuketové placky
  • 1 ks cukety
  • 1 ks cibule
  • 3 hrsti strouhanky
  • 2 ks bílku
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 2 ks vejce
  • 1 lžička soli
  • 1 špetka pepře
Obalení a smažení
  • 1 hrnek strouhanky
  • 1 dl rostlinného oleje
Článek

Postup

01.

Velkou cuketu nastrouhejte nahrubo, přidejte asi půl lžičky soli, promíchejte a nechte asi 20 minut odležet. Pak z ní vymačkejte všechnu přebytečnou tekutinu.

02.

K cuketě přidejte jemně nakrájenou menší cibuli, strouhanku, podle chuti dosolte, přidejte trochu pepře, na kousky pokrájené bílky, 2 lžíce olivového oleje a vajíčka. Vše promíchejte a vypracujte těsto, které bude držet pohromadě. Podle potřeby přidejte ještě trochu strouhanky.

03.

V hrnci rozehřejte asi 1 cm vysokou vrstvu oleje. Mezitím z těsta vytvarujte placky, které obalte v troše strouhanky. Osmažte je z obou stran dozlatova. Karbanátky můžete použít místo hamburgeru do housky nebo je podávat jen tak s chlebem.

Přejeme vám dobrou chuť.

Načítám