Hlavní obsah

Křupavé tofu s teriyaki omáčkou

Hodnocení:
(4)
Foto: Greta Blumajerová
Doba přípravy
20 minut
Doba vaření
40 minut
Náročnost
nízká

První jarní sluníčko sice láká na své hřejivé paprsky, ale kolikrát se potom člověk diví, když se celý zkřehlý vrací domů. Právě na takové chvíle se hodí jídla, která jsou plná surovin, co zahřejí. Ochutnejte tofu se zázvorem!

Ingredience pro:
4 porce
  • 360 g tofu natural
  • kukuřičný škrob
  • řepkový olej
  • 4 šalotky
  • 2 lžíce strouhaného zázvoru
  • 1 chilli paprička
  • 3 stroužky česneku
  • 2 lžíce hnědého cukru
  • 4 lžíce sójové omáčky
  • 3 mrkve
K podávání
  • asijské nudle
  • 2 jarní cibulky
  • 1 lžíce sezamu
Článek

Postup

Krok 1: Očištěné mrkve nakrájejte škrabkou na brambory na tenké plátky. Tofu osušte, nakrájejte na kostky a obalte ve škrobu. Smažte ve větší vrstvě oleje dokřupava, poté vyndejte na papírovou utěrku a nechte odstát přebytečný tuk.

Krok 2: Slejte většinu oleje a na stejné pánvi orestujte najemno nakrájené šalotky (nebo 1 velkou cibuli), nastrouhaný zázvor a nasekanou chilli papričku zbavenou semínek. Přidejte nasekaný česnek, zasypejte cukrem a zalejte sójovou omáčkou a ½ hrnkem vody rozmíchané s vrchovatou lžičkou škrobu.

Krok 3: Povařte do zhoustnutí a vmíchejte tofu, plátky mrkve a uvařené nudle. Pokud servírujete s rýží, omáčku dejte zvlášť. Posypejte nakrájenou jarní cibulkou a sezamem.

Tip: Kromě mrkve můžete přidat na páře povařenou brokolici, orestovanou papriku nebo bambusové výhonky.

Další inspiraci na vaření s tofu najdete v receptech od blogerky Lindy: hodí se do zeleninové polévky pho i plněných čínských knedlíčků.

ynezorPumanzeSaNyknalC

Reklama

Sdílejte článek