Hlavní obsah
Foto: Greta Blumajerová

Foto: Greta Blumajerová

Růžičková kapusta je plná vlákniny a vitaminů, takže prospívá nejen zažívání, ale i vašemu zdraví obecně. Vychutnejte si ji ve voňavé směsi s kroupami!

10 min.
Příprava
40 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 1,5 hrnku ječných krup
    1
  • 1 ks chilli papričky
  • 1 ks cibule
  • 2 lžíce oleje
  • 120 g slaniny
  • 3 stroužky česneku
  • 2 lžičky čerstvého rozmarýnu
  • 100 ml bílého suchého vína
    12
  • 400 g kapustiček
  • 1 hrst parmazánu
    7
  • 1 lžička soli
  • 1 špetka pepře
  • 1/2 ks citronu
Údaje o alergenech jsou doplněny z dostupných zdrojů a mají pouze informativní charakter. Jídlo připravené dle tohoto receptu může navíc obsahovat i jiné alergeny nebo jejich stopová množství, a to s ohledem na složení konkrétních výrobků, které použijete. Redakce tak neodpovídá za správnost, přesnost nebo úplnost informací o alergenech. Důležité doporučení: Vždy pečlivě čtěte etikety a informace na obalech výrobků, zejména pokud trpíte alergií nebo intolerancí.
Článek

Postup

01.

Kroupy propláchněte a nechte je několik hodin namočené ve vodě. Nakrájenou cibuli, spolu s nasekanou papričkou, nechte zesklovatět na oleji, po chvíli přidejte na kostičky nakrájenou slaninu a ještě chvíli opékejte. Přidejte plátky česneku, dvě lžičky nasekaného rozmarýnu a víno.

02.

Nechte odpařit, přidejte kroupy, 3 hrnky vody, osolte a přiveďte k varu. Po 10 minutách vmíchejte očištěné a rozčtvrcené kapustičky a za občasného míchání dovařte doměkka. V případě potřeby přilijte další vodu. Na závěr vmíchejte nastrouhaný sýr, opepřete a případně dochuťte citronovou šťávou.

 Další 3 „rizota“ bez rýže si uvaříte z pšenice, špaldy a pohanky. Jsou sytější než z bílé rýže a určitě také zdravější!

Načítám