Hlavní obsah
Foto: Jakub Jurdič

Foto: Jakub Jurdič

Přinášíme vám tip na svačinu, kterou si můžete zabalit s sebou na výlet. Zapomeňte na housku s paštikou a vyzkoušejte raději krůtí sendvič s báječným dresinkem!

15 min.
Příprava
20 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 2 ks krůtích prsou
  • 8 plátků světlého toastového chleba
  • 3 lžíce dijonské hořčice
  • 3 lžíce medu
  • 1 lžíce hrubozrnné hořčice
  • 2 hrsti čerstvé rukoly
  • 1 lžička soli
  • 1/4 lžičky pepře
  • 2 lžíce olivového oleje
Článek

Postup

01.

Toastový chleba dejte do toastovače nebo topinkovače a opečte ho dozlatova.

02.

Krůtí prso důkladně osolte a opepřete. Na pánvi rozehřejte olivový olej a prso na něj dejte zprudka opéct. Když je z obou stran krásně dozlatova, dejte ho na 160 °C dopéct do trouby. Trvá to asi 10 minut.

03.

Zatímco se krůta dopéká, připravte si dresink. V misce smíchejte oba druhy hořčice a med. Opečené toasty bohatě potřete dresinkem, pak položte krůtí prso pokrájené na plátky a nakonec rukolu. Přikryjte druhým plátkem chleba a hurá na výlet!

Související témata:

Načítám