Hlavní obsah

Kteří muži jsou na ženské vyvrcholení nejšikovnější? Víme to!

Foto: Thinkstock

Jaká kritéria splňuje muž, který umí uspokojit ženu? Víme to!Foto: Thinkstock

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Atraktivní, se smyslem pro humor a žijící v domnění, že peníze mu neschází. Obsah inzerátu? Vůbec ne. Popis muže, který je oproti svým kolegům šikovnější na ženské vyvrcholení!

Článek

Neschopnost dostat se přes cílovou čáru? Rozhodně to není konec světa. Sexuolog Petr Weiss říká, že to špatné, co ovlivňuje dosažení vyvrcholení, může být například přehnané přikládání důrazu na soulož. Ten především u klitoridálně vzrušivých žen způsobuje poruchu vzrušivosti a dosahování óčka.

Prostě špatný způsob dráždění. Nebo špatný muž? I to je varianta. Věda přišla s teorií, podle které mají někteří muži schopnost vyvolat ženské vyvrcholení snadněji než ti druzí. Co je na nich tak výjimečného?

Malý, ale zvídavý vzorek žen

Výzkum, který byl zveřejněn v časopise Evoluční psychologie, podrobil zkoumání 54 vysokoškolsky vzdělaných žen. Všechny byly heterosexuální, všechny měly partnerský vztah a všechny odpověděly na otázky, jaké mají ony i partner pocity při pohlavním styku, jaké intenzity dosahuje jejich orgasmus, jak často ho mají a tak dále.

Na základě získaných dat se vědci pokusili zjistit, jestli výskyt či kvalita ženského vyvrcholení nějak nesouvisí s jinými faktory, než které se běžně udávají (zdravotní stav, fyzické dispozice, věk).

Foto: Thinkstock

I šikovný partner občas potřebuje poradit s tím, co se vám v sexu líbí. Jak to zjistit? Ideální je k tomu masturbaceFoto: Thinkstock

On peníze, vy zase city

Ukázalo se, že časté orgasmy pozitivně korelovaly s muži širokých ramen a symetrické postavy, kteří mají smysl pro humor a jejich rodina je finančně zajištěná. Pokud se partnerky těchto mužů navíc ještě cítí být pod jejich ochranou a jsou poblouzněné láskou, dotyční mají s největší pravděpodobností vyhráno.

„Tyto vlastnosti mužů by mohly naznačovat dobré geny, které mohou být předány z generace na generaci, tedy na potomka,“ říká autor studie Gordon Gallup, profesor psychologie na univerzitě Albany sídlící v New Yorku s tím, že žena na tento genetický kód evidentně pozitivně reaguje.

Věřit všemu se nedá

„Ovšem vždycky je tu možnost, že lidé v úsudcích o svých milencích přehánějí,“ dodává Gordon Gallup a mírně zpochybňuje i vybraný (úzký) vzorek žen. Podle něj, kdyby výzkum byl proveden na třech nebo čtyřech stovkách respondentek, byly by výsledky spolehlivější.

Tak třeba k tomu dojde, ale do té doby musíme věřit pouze tomu, že naše podvědomí dělá divy a že se o svůj orgasmus taky můžeme zasloužit. Vždyť není ničí povinnost, aby se o něj se železnou pravidelností snažil. Sexuolog Zlatko Pastor to ve své knize Tajemství ženské sexuality popsal naprosto skvěle.

Foto: Thinkstock

Ať chcete nebo ne, zajištěný muž má u žen plusové bodyFoto: Thinkstock

Muži nejsou všemocní!

„Právo na orgasmus neexistuje! I když mi to tak někdy připadá. Dennodenně dostávám několik otázek na toto téma: ‚Proč nemám orgasmus?‘ – ‚Kdy budu mít orgasmus?‘ – ‚Kdo za to může, že nemám orgasmus?‘ Naivně si myslím, že se o ženském orgasmu napsalo už všechno. Všichni přece musí vědět, jak to doopravdy je. Ale nevědí…“ popisuje Zlatko Pastor.

„Selfie trénink“ pořád zabírá!

Těm, kdo pořád tápou, se budou hodit výsledky jiných výzkumů. Ty ukazují, že masturbace je pro mnoho žen tou nejjistější cestou k vyvrcholení. Znalosti získané při onanii se protějškům hodí, takže nemusí hádat, protože prostě ví. A navíc je to rozhodně lepší způsob než spoléhat na to, že potkáte ramenatého a bohatého…

A co vy, je váš partner šikovný na orgasmus, nebo spíš domácí opravy?

Reklama

Načítám