Hlavní obsah
3,7
(19)
Foto: Tomáš Rubín

Foto: Tomáš Rubín

Vepřové kotlety s kubánskou marinádou mojo vás sice nepřenesou přímou čarou do Karibiku, ale svou jemně citrusovo-bylinkovou chutí s chilli koncovkou můžou vaše podzimní dny minimálně slušně proslunit. Vyzkoušíte je?

10 min.
Příprava
15 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 4 ks vepřové kotlety
  • 3/4 hrnku pomerančového džusu
  • 3 lžíce limetkové šťávy
  • 2 lžíce čerstvého oregana
  • 1 lžička mletého římského kmínu
  • 1 lžička soli
  • 1/2 lžičky chilli
  • 5 stroužků česneku
  • 3 lžíce olivového oleje
  • 2 ks cibule
  • 1 hrst čerstvého koriandru
Článek

Postup

01.

Oregano (lžičku sušeného nebo dvě lžíce čerstvého), římský kmín, chilli dle chuti (opět čerstvé nebo sušené), česnek a koriandr (pokud vám nechutná, vyměňte za petržel nebo o něco menší množství máty, výborný je i mix všech těchto bylinek) spolu s limetovou a částí pomerančové šťávy rozmixujte.

02.

Vmíchejte zbylý džus a jednu cibuli nasekanou najemno a do této směsi do druhého dne naložte maso. Díky citrusové šťávě pěkně zkřehne.

03.

Druhý den nechte v rendlíku zesklovatět proužky druhé cibule, přilejte veškerou marinádu z masa a svařte na hustou omáčku.

04.

Kotlety z obou stran 3–5 minut smažte nebo grilujte (na grilovací pánvi, grilu či v troubě), aby se propekly, ale přitom zůstaly šťavnaté.

05.

Maso podávejte s cibulovou omáčkou a bramborovými harmonikami - návod na ně najdete v článku Brambory hasselback se slaninou a sýrem. Já brambory pokrájela mezi dvěma vařečkami, 12 minut připravovala v mikrovlnce, a pak už jen krátce opekla.

Inspirujete se pro vaření v zahraničí, nebo hlásáte zásadně českou kuchyni?

Reklama

Načítám