Hlavní obsah

Kultovní dvojice českého showbyznysu: Pamatujete si na ně?

Foto: Profimedia.cz

Foto: Profimedia.cz

Pat a Mat, Zeman a Ovčáček, Svěrák a Smojlak. Dvojice prostě táhnou a vždycky tomu tak bylo, ať už jde o zábavu, anebo byznys. Pamatujete si na tyto dvojice českého showbyznysu? Kterým z nich jejich vztah, ať už pracovní, či osobní, vydržel dodneška?

Článek

Ve dvou se to lépe táhne, a to nejen v osobním životě, kdy je většinou mnohem příjemnější mít vedle sebe parťáka, ale i v tom profesním. Pokud se navíc dokonale sehrajete, na toho druhého se můžete spolehnout, podrží vás v případě krize či vás dokáže posouvat dále.

Tito slavní si toho byli (anebo jsou) vědomi a svoji slávu se rozhodli postavit právě na dokonalé souhře. Ne vždycky ale tato symbióza vydrží na věky. Komu ze slavných dvojic českého showbyznysu to i po letech vydrželo, a které slavné dvojice jsou už minulostí?

Zuzana Bubílková (66) a Miloslav Šimek (†63)

Miloslav Šimek a Zuzana Bubílková se seznámili v rádiu, a když pak dostal Šimek nabídku dělat televizní satirický pořad, vůbec neváhal nad tím, koho si k tomu přizvat. Jmenovalo se to S politiky netančím a u obecenstva pořad budil rozporuplné dojmy. Mnoho lidí mělo Šimka stále ještě spojeného s Jiřím Grossmanem (†30), ačkoli poté vystupoval například také s Luďkem Sobotou (75), a na Bubílkovou si těžko zvykali. Šimek v roce 2004 zemřel na rakovinu a Bubílková se sice snažila o politickou satiru dál, ale bez jejího kolegy to nebylo tak nějak ono. V médiích se ale pohybuje dodnes a mimo jiné také vyrábí šperky.

Foto: Profimedia.cz

Bubílková a Šimek společně vytvářeli pořad S politiky netančím Foto: Profimedia.cz

Petr Kotvald (59) a Stanislav Hložek (64)

„Jéé, jéé, jéé, kdepak ty fajn holky jsou?“ – ať chcete nebo ne, nejznámější píseň dua Kotvlad a Hložek určitě znáte. A v podstatě hit Holky z naší školky (1982) je také proslavil. Původně mělo duo pouze doprovázet zpěvačku Hanu Zagorovou (72), ale nakonec davy šílely i po nich dvou. Jenže idoly 80. let spolu dlouho nevydržely. Petr Kotvald nechtěl být pouze produktový zpěvák, toužil po tom dělat svoji vlastní hudbu a mít větší vliv na to, co zpívá. Od roku 1986 se tedy vydal na sólovou dráhu. Od té doby spolu občas vystupují a vydali několik kompilačních desek, nicméně nic nového už nevytvořili. (Víte, proč se rozpadly tyto chlapecké kapely?)

Foto: Profimedia.cz

Stanislav Hložek (vlevo) a Petr Kotvald (vpravo) byli idoly osmdesátých letFoto: Profimedia.cz

Richard Genzer (52) a Michal Suchánek (53)

Zdá se, jako kdyby se pro sebe Michal Suchánek a Richard Genzer narodili. Potkali se na konzervatoři, kde se spřátelili, ovšem životní změna pro ně přišla v roce 2000 s pořadem Tele Tele, jehož duchovními otci se stali. Parodie nejen na pořady, ale také politiky, se mezi lidmi těšily veliké oblibě, a to i přes to, že humor „Geni a Suchoše“ je občas trochu za čárou. Pořad skončil v roce 2007, nicméně pak měla dvojice talk show a další pořady. Dodnes se nejen přátelí, ale i nadále spolupracují.

Foto: Profimedia.cz

Suchánek (vlevo) a Genzer (vpravo) se seznámili na konzervatořiFoto: Profimedia.cz

Adéla (45) a Dalibor (49) Gondíkovi

Perfektně fungovalo také spojení sourozenců Dalibora a Adély Gondíkových. Mají stejný smysl pro humor, kterým se doplňovali ve svých pořadech. V roce 1994 začínali společným moderováním ranního vysílání, posléze provázeli i dalšími pořady, a měli dokonce vlastní projekt Go-Go Show, který uváděli po dobu pěti let. Kromě svých scének si zvali i další hosty. Když cítili, že už se v tomto směru nemají kam dále přesunout, pořad skončil. Společně pak ještě uváděli kutilské pořady, ale nyní se věnují už pouze moderování a občas se potkávají na divadelním jevišti.

Foto: Profimedia.cz

Sourozenci už sice nemají vlastní pořad, ale potkávají se v divadle a při moderování nejrůznějších akcí Foto: Profimedia.cz

Markéta Mayerová (51) a Slávek Boura (54)

Pamatujete si na pořad Rande? Jestliže jste v devadesátých letech hledali skutečně obskurní způsob, jak se seznámit, mohli jste se do tohoto pořadu přihlásit a Markéta se Slávkem pro vás měli přichystané nápadníky, kteří se vám měli dvořit. Jenže pořad dlouhého trvání neměl, stejně tak ani sláva Boury a Mayerové. Později společně moderovali ještě pořady jako Pelmel nebo Můžu u Vás přespat, ale takového ohlasu jako u Rande se nedočkali. Nicméně jejich profesní cesty je spojily dohromady i po lidské stránce – v roce 1997 se vzali, ale v roce 2006 se rozvedli.

Foto: Profimedia.cz

Kromě pracovního vztahu mezi Markétou Mayerovou a Slávkem Bourou vykvetl i vztah milostný Foto: Profimedia.cz

Lucie Borhyová (41) a Ray Koranteng (44)

Těžko byste našli další dvojici, která by se tak perfektně doplňovala. Letos Ray Koranteng a Lucie Borhyová oslaví už dvacet let, co tvoří moderátorský tandem ve večerních zprávách. Dvojice se netají ani tím, že za ty roky se mezi nimi utvořil i další vztah, a to kamarádský. Do noty si prý padli velice rychle. Oba považovali za dar, že dva lidé, kteří k sobě byli přiřazeni uměle, v sobě našli i celoživotního kamaráda. Bohužel v lásce takové štěstí Lucie neměla.

Foto: Profimedia.cz

Lucie Borhyová a Rey Koranteng spolu moderují už dvacet let Foto: Profimedia.cz

Jaká je vaše oblíbená dvojice? 

Reklama