Hlavní obsah

Slavné páry 90. let: S kým chodil Michael Jackson a další?

Foto: Profimedia.cz

Foto: Profimedia.cz

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kam se hrabe doba hippie... To devadesátá léta byla pro lásku jako stvořená! Světoznámý mág uhranul krásnou modelku, Brad Pitt si nechával stříhat vlasy ve stylu „vemte mi to na moji holku“ a Michael Jackson si vzal dceru krále rokenrolu. Také vzpomínáte na tyto páry 90. let?

Článek

Devadesátky byly prostě bomba. Hudba se poslouchala z walkmana, nosit ledvinku bylo úplně normální a v televizi běžely seriály „Dawsonův svět“ a „Přátelé“. A ve světě showbyznysu lidé napjatě sledovali milostné příběhy slavných párů. Některé z nich jsou tak ikonické, že se dnes po nich leckomu možná i zasteskne. Podívejte se, kteří slavní tenkrát vypadali, že spolu budou žít až do smrti.

Gwyneth Paltrow (46) a Brad Pitt (55)

Brad Pitt a Gwyneth Paltrow se seznámili při natáčení filmu „Sedm“ v roce 1995. Muselo to být opravdové vzplanutí, protože když napřesrok získal herec Zlatý glóbus za snímek „12 opic“, ve své řeči děkoval zejména přítelkyni, o níž hovořil jako o andělu a lásce svého života. Ačkoliv se zasnoubili, v roce 1997 se rozešli. Gwyneth později přiznala, že na takovou lásku byla ještě příliš mladá – vždyť jí tehdy bylo dvaadvacet let. Poté Bradovou náručí prošlo ještě několik hollywoodských krásek. 

Foto: Profimedia.cz

Z Brada Pitta si mnoho lidí dělalo legraci, že má vždy stejný účes jako jeho partnerka Foto: Profimedia.cz

Winona Ryder (47) a Johnny Depp (55)

Oba byli dost velcí podivíni – pro sebe jako stvoření. Winona Ryder a Johnny Depp se seznámili při natáčení filmu „Střihoruký Edward“ (1990) a zakoukali se do sebe nejen v příběhu, ale i v reálném životě. V roce 1990 se zasnoubili, jenže o tři léta později ohlásili rozchod. Mezitím si ale Johnny nechal vytetovat „Winona Forever“. Nápis posléze upravil na pouhé „Wino Forever“, což herce asi vystihuje více. Winona o jejich rozchodu mluví jako o svém prvním zlomeném srdci.

Foto: Profimedia.cz

Winona Ryder a Johnny Depp se zamilovali při natáčení filmu „Střihoruký Edward“Foto: Profimedia.cz

Pamela Anderson (51) a Tommy Lee (56)

V devadesátých letech byla Pamela Anderson hvězdou nejen  nezapomenutelného seriálu „Pobřežní hlídka“, ale i plastik a vypadala jako správná Barbie. K takové se hodí pořádný zlý hoch – a to rocker Tommy Lee bezesporu byl. Seznámili se v únoru 1994 a přeskočila jiskra tak silná, že jim zkratovala racionální myšlení: o pouhé čtyři dny později se vzali. Vydrželi spolu až do roku 1998 a po celou dobu dávali na odiv svoji lásku velice okatě – že se při pohledu na ně občas člověk musel až zastydět. A také mají dva syny, Brandona Thomase (22) a Dylana (21).

Foto: Profimedia.cz

Pamela Anderson a Tommy Lee byli slavní mimo jiné tím, že si i na veřejnosti dopřávali vášnivé dotyky a polibky, které by si jiní raději užili v soukromíFoto: Profimedia.cz

Demi Moore (56) a Bruce Willis (63)

Psal se rok 1994 a Bruce Willis prožíval šťastné období. Natočil zrovna s Quentinem Tarantinem (55) film „Pulp Fiction“, který jeho slávu vystřelí ještě výš, a v manželství s Demi Moore jim to klape, ačkoliv prožívají sedmý rok manželství, o němž se říká, že je kritický. Tou dobou už jsou na světě i všechny tři jejich dcery: Rumer (30), Scout (27) a Tallulah (25). Idylická rodinka ale navždy nevydržela. Demi a Bruce se rozvedli v roce 2000 (ačkoliv odděleně žili již o dva roky dříve), nicméně i nadále si zůstali velice blízcí a mají dobré vztahy.

Foto: Profimedia.cz

Bruce Willis a Demi Moore zůstali po rozvodu přáteli Foto: Profimedia.cz

Courtney Love (54) a Kurt Cobain (†27)

Clyde měl Bonnie, Sid měl Nancy a Kurt měl svoji Courtney. Frontman kapely Nirvana se s rockovou divou seznámil v roce 1991 a o pár měsíců později se vzali. Jejich vztah byl jako cesta do pekel. Drogy, hádky a alkohol u nich byly na denním pořádku. Zdálo se, že se milují tak moc, až se navzájem ničí. V roce 1992, jen půl roku po svatbě, se jim narodila dcera Frances Bean. Jenže Courtney byla obviněna, že během těhotenství brala heroin, a dcera jim byla odebrána – starala se o ni Cobainova matka. Vztah skončil v roce 1994 zpěvákovou sebevraždou.

Foto: Profimedia.cz

Taková normální rodinka... Foto: Profimedia.cz

Kim Basinger (65) a Alec Baldwin (60) 

Kim Basinger a Alec Baldvin se seznámili v roce 1990 při natáčení romantické komedie „Muž na ženění“. Herečka se v názvu snímku zhlédla a o tři roky později stála s Alecem před oltářem. Tehdy byli šťavnatým soustem pro fotografy – byli překrásný pár a jejich rodina působila poněkud výstředně, prý měli jako domácího mazlíčka i vlka. Alec má bouřlivou povahu, což se projevilo i v manželství. Později ve svých pamětech napsal, že mu manželka nedovolila mít ve vztahu vlastní názor. A tak v roce 2000 podali žádost o rozvod. Dlouho se dohadovali o jedinou dceru Ireland, která se narodila v roce 1995.

Foto: Profimedia.cz

Manželství Aleca Baldwina a Kim Basinger bylo dost bouřlivé Foto: Profimedia.cz

Lisa Marie Presley (51) a Michael Jackson (†50)

Dcera krále rokenrolu a král popu se poprvé potkali, když byla Lisa sedmiletá holka. Elvis ji totiž brával na koncert kapely Jackson 5, kde Michael Jackson zpíval. Znovu se setkali až v roce 1992 a okamžitě si porozuměli. Oba prožili traumatizující dětství, a měli proto mnoho společného a projevovali si veliké pochopení. Stala se z nich nerozlučná dvojice, Lisa se rozvedla s hudebníkem Dannym Keoughem (54) a v roce 1994 si vzala novou lásku. Svazek však vydržel jen dva roky. Podle některých byla svatba jen naoko, aby Michael Jackson odvedl pozornost od obvinění ze zneužívání dětí. Nicméně i po rozvodu si zůstali velice blízcí. Život Michaela Jacksona nebyl procházka růžovým sadem.

Foto: Profimedia.cz

Svatba Michaela Jacksona s Lisou Marií Presley prý měla jen zakrýt skandál, kdy byl král popu obviněn z obtěžování dětí Foto: Profimedia.cz

Claudia Schiffer (48) a David Copperfield (62)

Byl jejich vztah pouhá iluze, anebo slavný iluzionista David Copperfield Claudii Schiffer skutečně učaroval? V roce 1993 ji v Berlíně při jednom svém vystoupení pozval na pódium a ještě ten večer se do sebe zamilovali. Už o pár měsíců později požádal kouzelník supermodelku o ruku, ale nikdy se nevzali. Zlí jazykové navíc tvrdili, že slavný mág modelce zaplatil, aby jeho partnerku jen hrála a skutečný vztah mezi nimi nikdy nebyl. Snoubenci se kvůli tomu soudili pro pomluvy a vyhráli. Nicméně v roce 1999 se rozešli – kvůli pracovnímu vytížení.

Foto: Profimedia.cz

Šlo opravdu o lásku, anebo jen o marketingový tah? Foto: Profimedia.cz

Na jaký pár vzpomínáte vy? Anebo vás zajímají jen současné nejkrásnější páry?

Reklama

Načítám