Hlavní obsah

Bleskový kuřecí paprikáš. Hotový je do půl hodiny!

Foto: Eva Malúšová

Foto: Eva Malúšová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Neodbývejte sebe ani rodinu polotovary nebo věčnými obloženými chleby – i ve všední dny si zkuste najít chvíli a uvařit si poctivou večeři z čerstvých surovin. Třeba rychlé kuře na paprice plné zeleniny.

Článek

Kdo by neocenil lahodnou večeři plnou bílkovin, zeleniny a krémové omáčky! Jenže komu se chce pouštět se ještě večer po práci do vaření... Alespoň někdy si na něj udělejte čas i ve všední dny. Uvidíte, že přípravou dobrého jídla nemusíte strávit víc než půl hodiny, a rozhodně pro sebe uděláte líp, než kdybyste si dali třeba mrazenou pizzu. A když budete mít štěstí, ještě vám zbude na druhý den do krabičky na oběd!

Rychlé kuře na paprice

Na 4 porce potřebujete: 600 g kuřecích nebo krůtích prsou, 3 lžíce sádla nebo řepkového oleje, 1–2 větší cibule, 4 papriky, 3 stroužky česneku, sůl, lžíci sladké papriky, lžičku pálivé papriky (lze vynechat), 1 bobkový list, malý rajčatový protlak (115 g), citron, pepř, malý kelímek zakysané smetany. K podávání: noky, rýži, nudle

Postup: Cibuli pokrájejte nadrobno, papriky na proužky a obojí zprudka na oleji či sádle asi pět minut restujte, až zelenina trochu změkne. Mezitím si proti vláknům na proužky nakrájejte kuře a přidejte ho k paprikám. Za stálého míchání opékejte, aby se maso zatáhlo. Poté přidejte nasekaný česnek a obě mleté papriky, osolte a po pár vteřinách zalijte takovým množstvím vody, aby bylo maso téměř ponořené. Přidejte bobkový list a asi patnáct minut povařte, aby vše změklo. Pak vmíchejte protlak, ochuťte citronovou šťávou a čerstvě mletým pepřem a nakonec zjemněte smetanou. Podávejte s noky, rýží, nudlemi nebo jinou oblíbenou přílohou.

Tip: Místo protlaku přidejte na začátku dušení několik oloupaných a rozčtvrcených rajčat.

Co vaříte, když přijdete večer hladoví domu a máte chuť na teplou večeři?

Načítám