Článek
Postup
01.
Maso nakrájejte nebo natrhejte na malé kousky a zprudka opečte na troše oleje, pokud chcete připravit dietnější variantu, můžete v případě pečeného masa tento krok vynechat.

Foto: Ondřej Hošt
02.
Bílý chléb nebo jiné pečivo podélně rozkrojte a vydlabejte z něj měkkou střídku.
03.
Střídku smíchejte s polovinou nasekaných bylinek (minimálně kopr, máta a petrželka by neměly chybět!), nastrouhanými mandlemi, nasekanými vlašskými ořechy, kousky masa, šťávou z citronu a polovinou výpeku.
04.
Takto připravenou směs nandejte zpět do vydlabaného chleba, posypte zbytkem bylinek a zalijte druhou částí výpeku. Takto připravené sendviče přiklopte horní částí a podávejte. Skvěle se k nim hodí třeba salát z hlávkového zelí.

Foto: Ondřej Hošt