Hlavní obsah
Foto: Ondřej Hošt

Foto: Ondřej Hošt

Kuřecí maso, ořechy a mandle, bylinky a bílý chléb, nic víc na dnešní recept není potřeba. Zkuste se jím inspirovat, hodit se bude, až vám zase zůstane kousek pečeného masa od oběda.

10 min.
Příprava
3 min.
Vaření
Střední
Náročnost
Ingredience pro:
2 porce
  • 200 g kuřete
  • 2 ks bagety
  • 3 lžíce olivového oleje
  • 1/2 hrnku vlašských ořechů
  • 1/2 hrnku mandlí
  • 1 lžička soli
  • 1/2 lžičky čerstvě mletého pepře
  • 2 lžíce citronové šťávy
  • 1/2 hrnku výpeku z masa
Bylinky
  • 1 hrst listové petržele
  • 1/2 hrsti máty
  • 1/2 hrsti saturejky
  • 1/2 hrsti čerstvého kopru
  • 1 snítka estragonu
Článek

Postup

01.

Maso nakrájejte nebo natrhejte na malé kousky a zprudka opečte na troše oleje, pokud chcete připravit dietnější variantu, můžete v případě pečeného masa tento krok vynechat.

Foto: Ondřej Hošt

Foto: Ondřej Hošt

02.

Bílý chléb nebo jiné pečivo podélně rozkrojte a vydlabejte z něj měkkou střídku.

03.

Střídku smíchejte s polovinou nasekaných bylinek (minimálně kopr, máta a petrželka by neměly chybět!), nastrouhanými mandlemi, nasekanými vlašskými ořechy, kousky masa, šťávou z citronu a polovinou výpeku.

04.

Takto připravenou směs nandejte zpět do vydlabaného chleba, posypte zbytkem bylinek a zalijte druhou částí výpeku. Takto připravené sendviče přiklopte horní částí a podávejte. Skvěle se k nim hodí třeba salát z hlávkového zelí.

Foto: Ondřej Hošt

Foto: Ondřej Hošt

Související témata:

Načítám