Hlavní obsah

Kuře s cizrnou a kari

Hodnocení:
(0)
Foto: Greta Blumajerová
Doba přípravy
25 minut
Doba vaření
40 minut
Náročnost
nízká

Hledáte nenáročný, ale zato moc dobrý recept na večeři. A při tom byste nemuseli trávit hodiny s uklízením nádobí? Pro tyto případy tu máme tip na kuře s cizrnou z jednoho hrnce.

Ingredience pro:
4 porce
  • 200 g kuřecích prsních řízků
  • 1 čtvrtka celeru
  • 1 mrkev
  • 4 šalotky
  • 1 lžička strouhaného zázvoru
  • 150 g sterilované cizrny
  • 150 ml kokosového mléka
  • 1 banán
  • 2 lžičky kari
  • šťáva z půlky citronu
  • čerstvý koriandr
  • 300 ml zeleninového vývaru
  • sůl
  • pepř
Článek

Postup

Krok 1: Kuřecí prsa nakrájejte na kousky, osolte a opepřete je, v hluboké pánvi je pak na troše oleje začněte opékat.

Krok 2: Když se zatáhnou, přidejte k nim na kostky nakrájený celer, šalotku, mrkev i strouhaný zázvor.

Krok 3: Zalijte vývarem a nechte asi 15 minut vařit. Když z vývaru zbude minimum, připojte k základu přecezenou sterilovanou cizrnu, kokosové mléko, šťávu z půlky citronu, kari a vše krátce prohřejte.

Krok 4: Nakonec přimíchejte kousky banánu, dochuťte solí a (bílým) pepřem a podávejte.

A už jste zkoušeli z cizrny karbanátky? Ne? Tak to rychle zkuste, pochutnáte si.

ynezorPumanzeSaNyknalC

Reklama

Sdílejte článek