Hlavní obsah

Kuře s tymiánem

Hodnocení:
(2)
Foto: David Háva
Doba přípravy
20 minut
Doba vaření
1 hodina
Náročnost
nízká

Tymián, česnek, voňavé kuře... Už cítíte tu atmosféru Provence? Ne! V tom případě spěchejte do kuchyně a přichystejne večeři podle následujícího receptu!

Ingredience pro:
4 porce
  • 12 kuřecích paliček
  • olivový olej
  • sůl
  • pepř
  • 1 lžička citronové šťávy
  • 2 stroužky česneku
  • 1 kelímek zakysané smetany
  • 1 lžička citronové kůry
  • 2 lžičky čerstvého tymiánu
K podávání
  • salát
  • pečivo
Článek

Postup

Krok 1: Kuřecí paličky opláchněte a osušte pomocí papírových utěrek. Dejte je do mísy, osolte, opepřete, přidejte 3 lžíce olivového oleje, citronovou šťávu a prolisované stroužky česneku. Důkladně promíchejte a nechte 2 hodiny marinovat.

Krok 2: Pak paličky rozložte do pekáčku, podlejte troškou vody a pečte je asi hodinku při 190 stupních tak, aby měly zlatavou kůrku. V hmoždíři rozmíchejte tymián s citronovou kůrou a vmíchejte ho do zakysané smetany. Podle chuti směs osolte a opepřete, pro pikantnější variantu můžete přidat ještě prolisovaný stroužek česneku. Hotové paličky podávejte s bylinkovým dresinkem, salátem a křupavým pečivem.

ynezorPumanzeSaNyknalC

Reklama

Sdílejte článek