Hlavní obsah

Kuře veracruz: Jen pro skutečné milovníky pálivého!

Hodnocení:
(29)
Foto: Tomáš Rubín
Doba přípravy
15 minut
Doba vaření
15 minut
Náročnost
nízká

Jestli patříte mezi ty, kteří si dají chilli papričku klidně i k snídani, je tohle „ohnivé“ kuře přesně pro vás. Chilli se v něm totiž rozhodně nešetří! Hotové ho budete mít za chvilku a kromě ostrých papriček do něj patří třeba olivy nebo bílé víno.

Ingredience pro:
4 porce
  • 8 horních kuřecích stehen
  • sůl
  • majoránka
  • olivový olej
  • 1 červená chilli paprička
  • 1 cibule
  • 1 rajče
  • 2 stroužky česneku
  • 75 g papriček jalapeño
  • 75 g zelených oliv plněných paprikovou pastou
  • 200 ml suchého bílého vína
Článek

Postup

Krok 1: Kuřecí horní stehna ze všech stran osolte, lehce posypte majoránkou a na troše olivového oleje ze všech stran opečte dohněda. Mezitím si připravte ostatní ingredience. Červenou chilli, ideálně nějakou pálivější verzi (habanero, nebo třeba 3-4 menší papričky jako piri piri nebo bird eye atp.) nakrájejte na jemné proužky. Cibuli nakrájejte na tenké měsíčky, 1 velké rajče na osminy, česnek nakrájejte na tenké plátky, jalapeños a olivy nasekejte nahrubo.

Krok 2: Když je kuře opečené, přidejte k němu všechny připravené suroviny a asi 5 minut restujte. Když zelenina začne měknout, podlijte vínem, příklopte poklicí a nechte ještě asi 10 minut dusit doměkka. Podávejte s pečivem nebo rýží. Můžete ozdobit oblíbenou bylinkou, třeba čerstvým koriandrem nebo hladkolistou petrželí. 

Jaký ohnivý recept vede u vás doma?

ynezorPumanzeSaNyknalC