Hlavní obsah
2,9
(61)
Foto: Tomáš Rubín

Foto: Tomáš Rubín

Jestli patříte mezi ty, kteří si dají chilli papričku klidně i k snídani, je tohle „ohnivé“ kuře přesně pro vás. Chilli se v něm totiž rozhodně nešetří! Hotové ho budete mít za chvilku a kromě ostrých papriček do něj patří třeba olivy nebo bílé víno.

15 min.
Příprava
20 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 8 ks horních kuřecích stehen
  • 1 lžíce soli
  • 1 lžička majoránky
  • 3 lžíce olivového oleje
  • 1 ks červené chilli papričky
  • 1 ks cibule
  • 1 ks rajčat
  • 2 stroužky česneku
  • 75 g jalapeños
  • 75 g zelených oliv plněných paprikovou pastou
  • 200 ml bílého suchého vína
Článek

Postup

01.

Kuřecí horní stehna ze všech stran osolte, lehce posypte majoránkou a na troše olivového oleje ze všech stran opečte dohněda. Mezitím si připravte ostatní ingredience. Červenou chilli, ideálně nějakou pálivější verzi (habanero, nebo třeba 3-4 menší papričky jako piri piri nebo bird eye atp.) nakrájejte na jemné proužky. Cibuli nakrájejte na tenké měsíčky, rajče na osminy, česnek nakrájejte na tenké plátky, jalapeños a olivy nasekejte nahrubo.

02.

Když je kuře opečené, přidejte k němu všechny připravené suroviny a asi 5 minut restujte. Když zelenina začne měknout, podlijte vínem, příklopte poklicí a nechte ještě asi 10 minut dusit doměkka. Podávejte s pečivem nebo rýží. Můžete ozdobit oblíbenou bylinkou, třeba čerstvým koriandrem nebo hladkolistou petrželí. 

Jaký ohnivý recept vede u vás doma?

Reklama

Načítám