Hlavní obsah
4,2
(6)
Foto: Greta Blumajerová

Foto: Greta Blumajerová

Jestli v obchodě narazíte na zralé mango (na omak by mělo být měkké, ale můžete ho také nechat pár dnů dojít doma), neváhejte a připravte si z něj lahodné kari!

10 min.
Příprava
40 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 2 lžíce řepkového oleje
  • 1 ks cibule
  • 1 lžíce čerstvého zázvoru
  • 2 lžíce žluté kari pasty
  • 2 stroužky česneku
  • 1 plechovka kokosového mléka
  • 600 g kuřecích prsou
  • 1 lžička soli
  • 1 ks manga
  • 1 ks limetky
  • 1 lžíce rybí omáčky
  • 2 ks jarní cibulky
Článek

Postup

01.

Nadrobno pokrájenou cibuli nechte spolu s asi lžící nasekaného zázvoru zesklovatět na oleji, přidejte nasekaný česnek a kari pastu a ještě chvilku míchejte, až se směs rozvoní.

02.

Zalijte kokosovým mlékem, 400 ml vody, osolte a 15 minut povařte. Pro extra hustou omáčku rozmixujte kousky cibule tyčovým mixérem.

03.

Maso nakrájejte na menší kousky, přidejte do omáčky a povařte ještě asi 12 minut, až změkne. Na závěr přidejte kousky oloupaného manga a nechte ještě chvilku prohřát.

04.

Dochuťte limetkovou šťávou a rybí omáčkou a posypejte nakrájenou jarní cibulkou. Podávejte s rýží basmati nebo dietní květákovou „rýží“.

Kari pastu koupíte v asijských potravinách, a i když stojí víc než pytlík s kořením, má mnohem lepší chuť (je plná čerstvých chilli papriček, citronové trávy, česneku…) a v lednici vám vydrží otevřená klidně několik měsíců, takže se tahle investice určitě vyplatí. Použít ji můžete jak do kari (třeba do tohoto čočkovo-mrkvového), tak k dochucení dalších jídel (třeba přílohové polentové kaše).

Reklama

Související témata:

Načítám