Hlavní obsah

Grilovaná jarní cibulka s kari polentou

Hodnocení:
(3)
Foto: Mona Martinů
Doba přípravy
5 minut
Doba vaření
30 minut
Náročnost
nízká

Krémová kari polenta s grilovanou cibulkou je skvělá pro ty, kdo v kuchyni rádi trochu experimentují. Přitom chutná božsky!

Ingredience pro:
4 porce
  • 12 jarních cibulek
  • 2 lžíce červené kari pasty
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 hrnek polenty
  • 2 hrnky vody
  • 1 hrnek mléka
  • 3 stroužky česneku
  • sůl
  • petrželka
Článek

Postup

Krok 1: Cibulky podélně rozpulte, potřete směsí ze lžíce kari pasty a lžíce oleje, osolte a pečte při 180 stupních Celsia doměkka.

Krok 2: Mezitím si v osolené vodě s mlékem uvařte polentu, do které přidejte prolisovaný česnek, kari pastu a lžíci oleje. Hotovou polentu podávejte s grilovanou cibulkou a posypanou nasekanou bylinkou.

Z polenty můžete také udělat výborný koláč se špenátem.

ynezorPumanzeSaNyknalC

Reklama