Hlavní obsah
Foto: Mona Martinů

Foto: Mona Martinů

Krémová kari polenta s grilovanou cibulkou je skvělá pro ty, kdo v kuchyni rádi trochu experimentují. Přitom chutná božsky!

5 min.
Příprava
30 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 12 stonků jarní cibulky
  • 2 lžíce červené kari pasty
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 hrnek polenty
  • 2 hrnky vody
  • 1 hrnek mléka
    7
  • 3 stroužky česneku
  • 1 lžička soli
  • 1 hrst listové petržele
Obsažené alergeny
Údaje o alergenech jsou doplněny z dostupných zdrojů a mají pouze informativní charakter. Jídlo připravené dle tohoto receptu může navíc obsahovat i jiné alergeny nebo jejich stopová množství, a to s ohledem na složení konkrétních výrobků, které použijete. Redakce tak neodpovídá za správnost, přesnost nebo úplnost informací o alergenech. Důležité doporučení: Vždy pečlivě čtěte etikety a informace na obalech výrobků, zejména pokud trpíte alergií nebo intolerancí.
Článek

Postup

01.

Cibulky podélně rozpulte, potřete směsí ze lžíce kari pasty a lžíce oleje, osolte a pečte při 180 stupních Celsia doměkka.

02.

Mezitím si v osolené vodě s mlékem uvařte polentu, do které přidejte prolisovaný česnek, kari pastu a lžíci oleje. Hotovou polentu podávejte s grilovanou cibulkou a posypanou nasekanou bylinkou.

Z polenty můžete také udělat výborný koláč se špenátem.

Související témata:

Načítám