Hlavní obsah

Kuřecí prsa Croque monsieur

Hodnocení:
(102)
Foto: Autorka
Doba přípravy
10 minut
Doba vaření
35 minut
Náročnost
nízká

Pro tento recept jsem se inspirovala slavným sendvičem Croque monsieur – jen tu hlavní roli místo pečiva hraje kuřecí maso. Je zapečené v bešamelové omáčce, se šunkou a sýrem Gruyère.

Ingredience pro:
3 porce
  • 3 ks kuřecích prsních řízků
  • 100 g vepřové šunky
  • 100 g sýru Gruyère
  • 3 lžičky dijonské hořčice
  • 3 lžíce másla
  • 1 lžíce hladké mouky
  • 300 ml mléka
  • 1 špetka muškátového oříšku
  • 1 lžička soli
  • 3 špetky pepře
Článek

Postup

Krok 1: Nejprve si připravte bešamelovou omáčku. V hrnci rozpusťte jednu a půl lžíci másla, přidejte a zarestujte hladkou mouku. Postupně přilévejte mléko a ruční metlou ho prošlehejte s jíškou. Přiveďte k varu a odstavte. Vznikne hladká krémová omáčka. Tu dochuťte muškátovým oříškem a solí.  

Krok 2: Kuřecí prsa v celku z obou stran osolte a opepřete. Pak je na lžíci másla z obou stran zprudka na pánvi orestujte, aby se maso zatáhlo, ale uvnitř zůstalo syrové, budeme ho ještě zapékat. 

Krok 3: Vhodnou zapékací mísu vymažte zbytkem másla, dejte do ní opečené kuřecí maso, které lehce pomažte dijonskou hořčicí a poklaďte plátky šunky. 

Krok 4: Maso a šunku přelijte bešamelem a zasypte nastrouhaným sýrem. Takto připravený pokrm dejte zapéct do horkovzdušné trouby na 180 stupňů na cca 20–30 minut, dokud povrch nezezlátne. 

Tip: Podávejte s bramborovou přílohou a klidně i s pár lístky plocholisté petržele.

Máte rádi recepty z jednoho hrnce? Zkuste naše citronová kuřecí prsa s rýží. 

ynezorPumanzeSaNyknalC

Reklama