Hlavní obsah

Kuřecí prsa s parmezánovou krustou

Hodnocení:
(48)
Foto: Svatava Vašková
Doba přípravy
5 minut
Doba vaření
40 minut
Náročnost
nízká

Další tip, jak zdánlivě nudnou surovinu, jakou jsou kuřecí prsa, zpracovat a vytvořit z nich skvělý oběd či večeři.

Ingredience pro:
3 porce
  • 3 ks kuřecích prsou
  • 400 g krájených rajčat z plechovky
  • 3 lžíce zakysané smetany
  • 1 stroužek česneku
  • 1 lžička sušeného oregana
  • 1 lžička soli
  • 1/2 lžičky pepře
  • 1 lžička mleté sladké papriky
  • 1 lžička másla
  • 1 lžíce strouhanky
  • 3 lžíce parmezánu
  • 1 snítka čerstvé bazalky
Článek

Postup

Krok 1: Do pekáče nebo zapékací mísy vylijte konzervu sekaných rajčat (případně rajčatovou passatu), osolte, opepřete a posypte oreganem. Pečením se později vytvoří chutná omáčka.

Krok 2: Kuřecí prsa z obou stran osolte, opepřete a okořeňte troškou sladké papriky. Na másle kuřecí maso zprudka opečte z obou stran, aby uvnitř zůstalo syrové. Takto připravené ho položte do rajčat.

Krok 3: V misce smíchejte tři lžíce zakysané smetany s nadrceným stroužkem česneku, špetkou soli a čerstvě namletým pepřem.

Krok 4: V jiné misce smíchejte nastrouhaný parmazán se strouhankou.

Krok 5: Nyní na maso nandejte zakysanou smetanu - na každé prso přibližně jednu lžíci. A povrch posypte strouhankou s parmazánem.

Krok 6: Pekáč nebo zapékací mísu s takto připraveným masem a rajčatovou směsí dejte péct do předehřáté trouby na 190 stupňů asi na 30 minut. Na povrchu kuřecích prsou se vytvoří lahodná sýrová krustička.

Krok 7: Podávejte s bramborovou přílohou nebo těstovinami. Hotový pokrm můžete dozdobit lístky čerstvé bazalky.

Foto: Svatava Vašková

Rozpečená krusta ze strouhanky a parmezánu je lahůdka sama o sobě

Máte rádi zapečená jídla se sýrem? Zkuste také těstoviny, vajíčka nebo zeleninu s masem.

ynezorPumanzeSaNyknalC