Hlavní obsah

Zapečená kuřecí prsa Hasselback

Hodnocení:
(100)
Foto: Marcel Rozhoň
Doba přípravy
30 minut
Doba vaření
30 minut
Náročnost
nízká

Pokud máte chuť na dokonale křehké maso, vyzkoušejte tuhle pochoutku. Kuřecí prsa se směsí špenátu a ricotty jsou dokonalá!

Ingredience pro:
4 porce
  • 4 kuřecí prsa
  • 1 šalotka
  • 2 stroužky česneku
  • 150 g čerstvého listového špenátu
  • 250 g ricotty
  • 150 g sýru čedar
  • 1 žloutek
  • 1 lžíce másla
  • sůl
  • pepř
  • 1 špetka mletého muškátového oříšku
Článek

Postup

Krok 1: Maso opláchněte, důkladně osušte a navrchu pak každý plátek nakrojte. Osolte, opepřete a nechte stranou. Na másle (kousek si schovejte na vymazání pekáčku) nechte zpěnit nasekanou šalotku a po chvíli přidejte nadrobno nakrájený česnek. 

Krok 2: Ve chvíli, kdy česnek zavoní, přidejte listový špenát a nechte ho zavadnout. Poté vmíchejte ricottu smíchanou se žloutkem a směs nakonec osolte, opepřete a dochuťte muškátovým oříškem. Hotovou směs napěchujte do řezů masa.

Krok 3: Plátky vložte do máslem vymazaného pekáčku a pak vše hustě posypte nastrouhaným čedarem. Vložte do trouby a pečte asi půl hodiny. Hotové maso podávejte se šťouchanými bramborami nebo bramborovou kaší.

Pro „masožravce“ tu máme ještě recept na skvělou vepřovou pečínku na česneku, jednoduše dáte do trouby a za dvě hodiny je hotovo.

ynezorPumanzeSaNyknalC