Hlavní obsah

Kuřecí prsa se sýrem a hruškami

Hodnocení:
(3)
Foto: Greta Blumajerová
Doba přípravy
25 minut
Doba vaření
40 minut
Náročnost
střední

Už jste zkoušeli kuřecí prsa naplnit nebo obalit slaninou? Že ne? Připravte si je po franzouzsku s hruškami a  výsledek předčí všechna vaše očekávání.

Ingredience pro:
4 porce
  • 4 ks kuřecích prsou
  • 1 snítka petrželky
  • 8 plátků prosciutta cruda
  • 1 ks hrušek
  • 100 g sýru Brie
  • sůl
  • pepř
  • 1 snítka tymiánu
  • 1 snítka bazalky
Na přílohu
  • 2 ks brambor
  • 1 hrst cherry rajčat
  • 2 stonky řapíkatého celeru
  • červená cibule
  • sůl
  • pepř
Článek

Postup

Krok 1: Prsa očistěte a v každém vyřízněte kapsu. Naplňte ji vždy kouskem sýru a hrušky.

Krok 2: Bylinky nasekejte najemno a každé naplněné prso v nich důkladně obalte. Osolte, opepřete, a jednotlivě zabalte do prosciutta.

Krok 3: Prsa po třech minutách z obou stran opékejte na rozpálené pánvi a poté je nechte ještě 10 minut dojít v troubě při 180 stupních Celsia.

Krok 4: Mezitím připravte zeleninovou přílohu. Brambory oloupejte, nakrájejte na kostičky a zhruba 10 minut vařte. Poté je sceďte a vložte do pánve s nakrájeným celerem, cibulí a celými cherry rajčátky. Zeleninu prohřejte a podávejte.

ynezorPumanzeSaNyknalC