Hlavní obsah
Foto: Greta Blumajerová

Foto: Greta Blumajerová

Sekaná. Leckdo by řekl, že už na ní není co vylepšovat, ale až ochutnáte naši kuřecí se sýrem, dáte nám za pravdu, že to stále možné je!

20 min.
Příprava
40 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
6 porcí
  • 750 g kuřecího masa
  • 300 g tvrdého sýra
  • 1 lžička soli
  • 1 špetka pepře
  • 2 hrsti listové petržele
  • 2 lžíce olivového oleje
Článek

Postup

01.

Troubu si předehřejte na 200 stupňů. Polovinu sýra nastrouhejte nahrubo, polovinu najemno a smíchejte s umletým masem. Dochuťte solí, čerstvě mletým pepřem (tím nešetřete!) a dvěma hrstmi nasekané petržele.

02.

Utvořte šišku, položte ji na plech vyložený alobalem, pokapejte olivovým olejem a podlejte troškou vody. Pečte asi 40 minut dozlatova (záleží na typu masa a tloušťce šišky). Nejlépe chutná jen tak se salátem, křupavou bagetou a bílým vínem.

Související témata:

Načítám