Hlavní obsah

Květen podle karet: Štírům se splní sny, Ryby čeká temno

Foto: Izabela Magier, Shutterstock.com

Foto: Izabela Magier, Shutterstock.com

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Květen je za dveřmi a přináší s sebou první ochutnávku léta. Co pátý měsíc v roce nadělí vašemu znamení? Kudy se povinou cesty vašeho osudu? To vám prozradí tarotové karty.

Článek

Květnový úplněk ve znamení Střelce přijde 29. května a přinese přehnanou lehkomyslnost. Takže i když budete mít pocit, že je něco ten nejlepší nápad na světě, než se vrhnete do jeho realizace, na chvíli zabrzděte a zamyslete se. Ačkoliv bude nutkání silné, nepouštějte se do věcí po hlavě, zvlášť pokud jde o něco opravdu důležitého. A co dalšího přinese květen právě vám?

Beran (21. 3. – 20. 4.) Síla – 9 pohárů – Vůz

Květen se pro vás může vyvrbit nadmíru dobře, ale jen za určitých podmínek. Na začátku měsíce budete v pokušení udělat něco, co byste vlastně dělat neměli a dobře to víte. Tohle nutkání budete muset zkrotit a ukázat, že máte pevnou vůli. Pokud podlehnete, podkopnete nohy sami sobě. Když však prokážete, že umíte zatnout zuby a držet sami sebe na uzdě, květen vás zavede přímou cestou nejen k pracovním úspěchům – bude plný radosti, požitků a okamžiků, které si budete ještě dlouho pamatovat.

Býk (21. 4. – 21. 5.) Páže mečů – Královna mečů – Královna pohárů

Tento měsíc půjde o vás, o váš osobní rozvoj a o to, jakým člověkem vlastně chcete být. V poslední době jste přijali velmi tvrdý a bezskrupulózní přístup k životu, kdy se ženete za ambicemi hlava nehlava. V květnu vás ale čeká křižovatka. Budete chtít být nadále uzavřenou, snad až chladnou osobou, velmi nezávislou, ale autoritativní, nebo spíš otevřete svoje srdce světu a ukážete mu svou citlivější a přístupnější stránku? Ani jedna volba není špatná a výběr bude jen na vás.

Foto: nd3000, Shutterstock.com

Býky čeká rozhodnutí, zda se i nadále budou hnát za úspěchem hlava nehlavaFoto: nd3000, Shutterstock.com

Blíženec (22. 5. – 21. 6.) Páže pohárů – Královna pentaklů – 8 holí

Na začátku měsíce se vám dostane od někoho velmi přívětivého gesta, které odstartuje řadu pozitivních změn ve vašem pracovním i osobním životě. Jen je třeba příležitost nepropásnout a správně zareagovat. Neztraťte hlavu a nepoblázněte se vidinou příležitosti. Zůstaňte nohama pěkně na zemi a s rozvahou si naplánujte, co a jak dál. Jen když zachováte klid a pilně splníte všechno, co si naplánujete, bude změna trvalá a navede vás na správnou cestu pro další dny.

Rak (22. 6. – 22. 7.) Král pohárů – 7 mečů – Mág

Do vašeho života vstoupí někdo, kdo vás může mnohé naučit. Velmi slušná, srdečná a moudrá osobnost, která vám navíc nabídne vedení a ochrannou ruku. Nesnažte se předstírat a nepřetvařujte se – právě naopak, místo úhybů a úskoků vyložte karty na stůl. Jen tak bude moci tato osoba popostrčit vaši kreativitu a tvůrčí energii. Pomůže vám zapracovat na vašem postavení a vlivu a dodá vám pořádnou dávku sebevědomí. Jen zkrátka buďte upřímní.

Lev (23. 7. – 22. 8.) 7 pohárů – 7 mečů – Věž

Květen pro vás nebude zrovna snadným měsícem, ani jedna z jeho částí. Hned na jeho počátku zjistíte, že cíl, za kterým jste se hnali, vlastně vůbec neexistuje. Že jste si vysnili vzdušné zámky, které se však rozplynuly ve vzduchu, sotva jste se na ně lépe podívali. V půlce měsíce se budete muset vypořádat s někým neupřímným, kdo se vás bude snažit přechytračit – nebuďte tedy naivní a mějte oči na stopkách. Konec května se ponese ve znamení konce něčeho, na co jste dlouho spoléhali. Obrňte se a vydržte, v červnu se blýská na lepší časy!

Foto: Nattakorn_Maneerat, Shutterstock.com

Lvi před sebou mají hodně náročný měsícFoto: Nattakorn_Maneerat, Shutterstock.com

Panna (23. 8. – 22. 9.) 8 pohárů – 2 pentakly – Rytíř mečů

Na začátku měsíce vás čeká velká pracovní změna – budete sice muset opustit pohodlnou jistotu, kterou dobře znáte, a vrhnout se do neznáma, navíc to bude znamenat, že vaše finanční situace bude nějakou dobu poněkud na vodě, ale ve výsledku půjde rozhodně o změnu pozitivní. Někdy je třeba se odhodlat a posunout se dál. Když se do toho pořádně opřete a vrhnete se do nových úkolů s odvahou, pílí a odhodláním, dotáhnete to pěkně daleko. Tak se do toho pusťte po hlavě.

Váhy (23. 9. – 23. 10.) 6 holí – Spravedlnost – Velekněžka

Počátkem května budete ještě sklízet ovoce úspěchů, které jste zaseli v dubnu. A tahle pozitivní vlna bude možná pokračovat, budete-li se držet několika rad. Především musíte zachovat neutralitu a objektivitu v případě konfliktu, který se brzy objeví na obzoru. Nebude to nic lehkého, protože v něm budou na obou stranách zapleteni vaši blízcí. Neméně důležité je také projevit pochopení pro toho, kdo bude nakonec tahat za kratší konec.

Štír (24. 10. – 22. 11.) 3 poháry – 3 hole – 8 pentaklů

Jakkoli se to u Štírů zdá neobvyklé, začátek května jim přinese jakýsi pocit pospolitosti a soudružnosti a probudí v nich týmového ducha. Pro změnu si budete užívat přítomnost ostatních a pocit, že někam patříte. Budete cítit, že máte pevnou půdu pod nohama a můžete se pořádně opřít o lidi kolem sebe – zvládnou vás podržet. Díky tomu pro vás bude květen plný úspěchů a splněných ambiciózních snů a přání. Nebojte se, stojíte na pevných základech, které vás nezklamou.

Foto: YAKOBCHUK VIACHESLAV, Shutterstock.com

Štíři v květnu poznají sílu týmového duchaFoto: YAKOBCHUK VIACHESLAV, Shutterstock.com

Střelec (23. 11. – 21. 12.) 5 mečů – 6 pentaklů – 10 holí

Prohra tam, kde jste ji nečekali, vás naučí, že někdy je lepší spíše než na vlastní ego dát na druhé, jejich dobré rady a vstřícnost. Protože jste se snažili hrát příliš na vlastní triko, skončili jste teď s prázdnýma rukama. Berte to jako lekci, která vás má naučit něco o síle přátelství a braní i dávání. Ze zklamání se ale nesmíte sesypat. Ačkoli budete ve stresu a budete chtít své selhání nějak vykompenzovat, poučte se z předchozích skutků a řekněte si o pomoc, když ji potřebujete!

Kozoroh (22. 12. – 20. 1.) 5 pentaklů – Královna pentaklů – Milenci

Květen, měsíc lásky, bude pro vás měsícem vztahů. Ačkoli nezačne úplně nadějně, všechno skončí růžově. Na začátku měsíce vás čekají nějaké trable, změna zajetého vztahu, která přinese nejistotu a krizi. Pokud se s tím vyrovnáte rozumně a prakticky, neztratíte hlavu a nezačnete panikařit, všechno půjde ještě spravit. O tom, co vás trápí, si s partnerem určitě promluvte. Ať už se rozhodnete vztah ukončit, nebo v něm setrvat, konec měsíce bude vyloženě naplněn láskou.

Vodnář (21. 1. – 20. 2.) 3 hole – 2 poháry – Poustevník

Pro Vodnáře bude květen poměrně zlomovým okamžikem. Celý měsíc bude poklidný, žádné velké události či změny, naopak – čeká vás příjemná plavba ve vodách, které dobře znáte. Ke konci měsíce však na vás čeká velké rozhodnutí: buď začít nový vztah, pustit si někoho pod kůži a riskovat, že to třeba nedopadne dobře, nebo se bezpečně stáhnout do své ulity a do žádného dobrodružství se nepouštět. Co si vyberete? Která možnost je pro vás ta pravá?

Ryby (21. 2. – 20. 3.) Král pohárů – 8 pohárů – Luna

Pátý měsíc roku vám přinese nepříjemné období temna, kdy se budete plácat v nejistotě a v pochybnostech o sobě i druhých. Propadnete se do jakési apatické stagnace, kdy vám budou dny jen tak ubíhat před očima a vy se nebudete moci rozhoupat k akci – čímž se vaše paralýza jen a jen prohloubí. Z tohoto zoufalého bloudění vás vytáhne jakýsi anděl strážný, který vám v pravou chvíli nabídne pomocnou ruku a moudré i vlídné slovo. Nebojte se jeho pomoc přijmout, dostanete se tak ze začarovaného kruhu.

A jaký květen čeká právě vás?

Reklama

Související témata:

Načítám