Hlavní obsah

Býci budou šťastní v kuchyni, Berani se hodí do politiky! Vybrali jste si dobře povolání?

Foto: wavebreakmedia, Shutterstock.com

Foto: wavebreakmedia, Shutterstock.com

Reklama

V první řadě: nikdo jiný než vy nemůže rozhodnout, která práce bude ta vaše vysněná. Jestli ale nemáte tušení, kam se vrtnout, nebo toužíte po změně, čtěte dál. Zjistíte, jaká kariéra se hodí právě pro vaše znamení.

Článek

Každé z dvanácti znamení zvěrokruhu má své přednosti i slabiny, a proto se na některé pracovní pozice hodí více a na jiné méně. Poradíme vám, jaké jsou vaše silné stránky a kam by zrozenci právě vašeho znamení měli investovat svou energii.

Beran (21. 3. – 20. 4.)

Berani jakožto první znamení zvěrokruhu mají energie a odvahy na rozdávání, jsou silní a soutěživí a rádi se předvádějí. Proto se pro ně hodí pracovní pozice, které jsou v určitém směru výzvou. Často bývají sportovně nadaní, pak je pro ně vhodné povolání hasiče, záchranáře nebo policisty, kde může vyniknout jejich touha po hrdinství; mnohdy také působí jako profesionální sportovci. Díky své nesmlouvavé průraznosti mohou uspět i v politice či reklamě.

Býk (21. 4. – 21. 5.)

Býci jsou velmi stabilním znamením, které se málokdy pouští do vlastního podnikání – preferují jistotu zaměstnání. Toto znamení je velmi smyslové, vhodná je pro ně práce spojená s krásnem a estetikou – bývají z nich vynikající kurátoři, učitelé v ZUŠ, designéři, aranžéři nebo floristé. Cizí jim není ani rukodělná výroba. Vyhovují jim i pozice zaměstnávající smysly a jsou mezi nimi vynikající kuchaři i sommeliéři a také maséři či fyzioterapeuti, protože dotekem dokážou zjistit nevídané věci.

Foto: HTeam, Shutterstock.com

Býci mohou být skvělými aranžéry a floristyFoto: HTeam, Shutterstock.com

Blíženci (22. 5. – 21. 6.)

Blíženci jsou komunikativní a baží po informacích. Jejich ideální kariéra je v médiích, kde se budou denně dozvídat rozličné novinky a dále s nimi pracovat. Vyhovuje jim i rozmanitá práce s lidmi, ať už je to zákaznický servis, jakýkoli typ prodeje, nebo třeba pozice číšníka či servírky v restauraci. Potřebují pracovat tam, kde to žije, kde se věci dynamicky mění a dny nejsou stejné. Vzhledem k svému charismatu a přesvědčivosti zazáří také jako realitní makléři nebo diplomaté.

Rak (22. 6. – 22. 7.)

Pro Raky je péče o druhé naprostou přirozeností a právě pozice, které ji vyžadují, jsou pro ně jako dělané. Velmi dobře se uplatní jako zdravotnický či pečovatelský personál v nemocnicích i domovech pro seniory, uspějí jako učitelé na jakémkoli stupni vzdělávání nebo vychovatelé. Často vedou kurzy nebo se věnují poradenské činnosti týkající se psychologie a osobního rozvoje. Daří se jim i v „alternativních“ profesích, jako jsou duly, léčitelé, cvičitelé jógy a podobně.

Lev (23. 7. – 22. 8.)

Pro Lvy je ohromně důležitá prestiž a postavení, a proto potřebují takovou práci, která jim pomůže vysněného cíle dosáhnout. Poradí si ve vyšší pozici v managementu, ale spíše jim sedí sólovější profese. Zazáří jako architekti nebo v uměleckých profesích, kde mohou dát průchod svému egu a osobnímu vyjádření. Díky schopnosti argumentovat a mít nad ostatními navrch uspějí i jako právníci. Často na ně narazíte v extravagantních profesích, jako je módní návrhář či tatér.

Foto: Nenad Aksic, Shutterstock.com

Lvi se skvěle uplatní v uměleckých profesích, kde mohou vyjádřit svou silnou osobnostFoto: Nenad Aksic, Shutterstock.com

Panna (23. 8. – 22. 9.)

Pro Panny je denním chlebem organizace, ve které se naprosto vyžívají. Díky tomu jim ideálně padnou profese asistentů a administrativních manažerů, kde je právě organizace jejich pracovní doménou. Neztratí se v pořádání nejrůznějších akcí, od svateb přes dětské oslavy až po obecný catering. Díky své pečlivosti se hodí také pro práci ve výzkumu, bývají dobří statistici nebo účetní. Není jim cizí práce s jazyky a uplatní se jako překladatelé, korektoři, editoři či redaktoři všeho druhu.

Váhy (23. 9. – 23. 10.)

Pro Váhy nejsou vhodná extrémně stresující a dynamická povolání, na práci potřebují svůj klid a harmonii. Jejich předností je vkus a smysl pro estetično, a proto září jako zahradní architekti nebo designéři, často působí také v oděvním průmyslu. Váhy rády pracují ve společnosti a dělají lidem radost, hodí se pro ně práce ve službách – jsou skvělé jako průvodci, delegáti cestovních agentur, maséři, pracovníci lázeňských a kosmetických zařízení, líbit se jim bude také práce v umělecké branži, například v divadle.

Štír (24. 10. – 22. 11.)

Štíři dají na prestiž snad ještě více než Lvi a potřebují, aby pro ně jejich práce byla výzvou a museli se v ní denně překonávat. Umějí zvládat stres a zůstat v klidu i v krizových situacích. Obstojí na pozici operátora linky první pomoci, lékaře, nejlépe chirurga či jiného specialisty, který se nemusí potýkat s „obyčejným každodenním“ provozem. Stejně tak jsou skvělí právníci a diplomaté, daří se jim i ve výzkumu a fyzice, často jsou úspěšní na pozici forenzních analytiků nebo IT specialistů.

Střelec (23. 11. – 21. 12.)

Střelci milují práci s lidmi v jakékoli podobě, a proto je pro ně ideální místo ve službách, ať už se jedná o pozici hostesky, číšníka, nebo prodavače či poradce, kouče nebo trenéra. Fyzická aktivita jim není cizí, často tedy práci nějak spojují s pohybem – může to být fyzioterapie nebo vedení lekcí ve fitcentru. Mají vztah ke zvířatům a naplňující pro ně je i práce v útulku nebo pozice veterináře. Mnoho Střelců má hluboký vztah k ekologii a péči o životní prostředí, což je další směr, kterým se mohou profesně vydat.

Foto: Africa Studio, Shutterstock.com

Fyzioterapie je mimořádně vhodný obor pro Střelce i BýkyFoto: Africa Studio, Shutterstock.com

Kozoroh (22. 12. – 20. 1.)

Kozorozi to umějí s čísly a exaktními daty, bude se jim dařit jako ekonomům, účetním, na pozicích v bankovnictví nebo v IT, ačkoli mluvíme spíše o programování než technické podpoře. Naopak při jednání s lidmi většinou tak obratní nejsou, i když se díky své schopnosti ponořit se do hloubky tématu často dostávají na pozici učitelů a přednášejících. Mají sklony k workoholismu a pro svou práci se dokážou opravdu nadchnout. Často se vrhají do podnikání a kariéře zasvětí většinu života.

Vodnář (21. 1. – 20. 2.)

Vodnáři jsou svobodné duše a nejlépe se jim daří na nekonvenčních pracovních pozicích, které si sami vytvoří. Bývají z nich spisovatelé nebo ilustrátoři, ale také grafici, copywriteři a markeťáci. Mnoho z nich je velmi kreativní a živí se třeba jako tatéři, malíři či hudebníci. Naplňuje je práce s knihami, ať už na pozici knihkupců, nakladatelů, nebo redaktorů. Mezi Vodnáři je mnoho podnikatelů, kteří zakládají zajímavé, i když třeba neziskové projekty a pracují pro „dobro světa“.

Ryby (21. 2. – 20. 3.)

Ryby jsou díky své veliké empatii dobří psychologové a psychoterapeuti, najít se dokážou také v práci koučů a poradců pro životní rozvoj nebo na ezoteričtějších a duchovnějších pracovních pozicích, jako je cvičitel jógy, spirituální průvodce nebo léčitel. Naplňující jsou pro ně i nejrůznější formy dobrovolnické a charitativní práce, peníze pro ně nejsou primární a v práci musejí hlavně vidět smysl. Stres a tlak jim nedělají dobře, a proto se příliš nehodí na vedoucí pozice, raději spíše splývají s proudem.

A jaké povolání se hodí pro vás?

Reklama

Související témata:

Načítám