Hlavní obsah

A co vlastně děláš? Otestujte se, jak se vyznáte v současných povoláních

Foto: Ground Picture, Shutterstock.com

Foto: Ground Picture, Shutterstock.com

Reklama

Co dělá hasič, zdravotní sestra, číšník nebo učitel, dokáže dobře vysvětlit i žák prvního stupně ZŠ. Značná část populace má však povolání, jehož název mnohým moc neřekne, navíc možná ani před lety neexistovalo. Zkuste, jak obstojíte v testu ze současných povolání.

Článek

A co vlastně děláš? S takovou otázkou se od rodiny i přátel setkává stále více lidí. Trh práce se totiž rychle mění a vyvíjí a pozice, na kterých mnozí působí, ještě před lety vůbec neexistovaly. Máte v této oblasti přehled, nebo patříte mezi ty, kdo se trvale diví? Schválně, jak vám vyjde kvíz.

1. Bez webových stránek to dnes v mnoha oblastech nejde. A aby byl web pro uživatele intuitivní, tedy abyste se v něm jednoduše orientovali, je potřeba ho chytře navrhnout. Právě o to se stará:
2. Každý člověk o sobě generuje množství informací – už třeba jen tím, že jste začali vyplňovat tento kvíz. Jak se jmenuje profese, jejíž náplní je velké objemy těchto údajů shromažďovat a analyzovat?
3. Co má obvykle ve společnosti na starosti pracovník, který zastává pozici event specialisty?
4. V době, kdy velkou úlohu hrají nejrůznější sociální sítě, se vyvinula specifická profese. Zastávají ji ti, kdo mají velké publikum, a tedy i sílu ho ovlivňovat, například motivovat k nákupu určitých produktů. Jde o:
5. Key account manager rozvíjí a udržuje vztahy s klienty své firmy. O jaké klienty se jedná?
6. Kdo má jako náplň práce kontrolu účetních závěrek firmy, tedy to, zda společnost poctivě prezentuje své finanční hospodaření?
7. Co tvoří webdesignér?
8. Když pracujete jako seřizovač CNC strojů, s čím více méně dennodenně pracujete?
9. Jak se jmenuje pozice, jejíž náplní je starost o správný chod kanceláře? Často koordinuje asistentky nebo údržbáře, komunikuje s dodavateli, ale řeší i mnoho organizačních záležitostí. Někdy se nepěkně pojmenovává jako „holka pro všechno“.
10. Jakou základní dovednost musí mít každý dobrý copywriter?

Tak co, máte všechny odpovědi zkontrolované? Pokud ano, vyhodnoťte si test.

Reklama

Načítám