Hlavní obsah

Kvíz: Prci prci, Sněženky a machři, Rebelové… Otestujte si, jak dobře znáte filmy ze střední školy

Foto: Profimedia.cz

Původní název filmu je American Pie, termín se používá pro vyjádření splnění amerického snu (dobrá práce, domek, manželství…). Čeští distributoři ho přejmenovali na Prci, prci, prcičkyFoto: Profimedia.cz

Vstup do dospělosti, přátelství, první lásky, zklamání, a hlavně hodně legrace. Tím vším se vyznačují filmy z prostředí středních škol, které by snad mohly být žánrem samy o sobě. Vyznáte se v těch nejslavnějších?

Článek

I když už utekl nějaký ten rok od dob, co jste se řadili mezi náctileté, na období vstupu do dospělosti málokdo jen tak zapomene. A s filmy, které nás zavedou do příběhů odehrávajících se na střední škole, si často rádi zavzpomínáte. Jak dobře se vyznáte ve slavných snímcích nejen pro teenagery, si ověříte v kvízu.

1. Film Sněženky a machři (1982) sleduje studenty gymnázia na lyžařském výcviku. Vzpomenete si, jak se jmenuje hra, kterou hráli tajně v kotelně?
2. Děj filmu z roku 1989 se odehrává v roce 1959 na konzervativní chlapecké akademii ve Vermontu. Na školu nastupuje nový učitel anglické literatury, který si svým originálním způsobem výuky studenty zcela získá. Ti se proto rozhodnou pokračovat v tradici spolku, podle které se snímek také jmenuje. Je to:
3. Hrdinka komedie Protivný sprostý holky (2004) začíná nový život na střední škole ve velkoměstě. Odkud se přistěhovala?
4. V jakém roce se odehrává děj známého českého muzikálu Rebelové (2001), který sleduje osudy studentů maturitního ročníku, jejichž štěstí nebyla doba zrovna nakloněna?
5. Komedie Panna nebo orel (2010) vypráví o středoškolačce Olive, která se stane v důsledku malé lži centrem pozornosti coby promiskuitní studentka. Která herečka roli ztvárnila?
6. Ve filmu Pomáda (1978) jsou na střední škole různé holčičí a klučičí party. Vzpomenete si na název té, ke které příslušely dívčí hrdinky?
7. Z jakého důvodu se v německé komedii Fakjů pane učiteli (2013) stane bývalý trestanec učitelem na střední škole?
8. Jaké aktivitě se dominantně věnují studenti gymnázia v českém filmu Gympl (2007)?
9. Vzpomenete si, jakou Shakespearovou hrou je inspirovaná komedie Deset důvodů, proč tě nenávidím (1999)?
10. V americkém filmu Prci, prci, prcičky (1999) je v centru pozornosti studentů střední školy exotická sexbomba Nadia. Ze které země přijela?

Tak co, máte všechny odpovědi zkontrolované? Pokud ano, vyhodnoťte si test.

Reklama