Hlavní obsah

Kvíz pro milovníky Pomády: Jak se jmenuje Danny příjmením a v jakém tanci se ve filmu soutěží?

Foto: Profimedia.cz

Foto: Profimedia.cz

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Konec prázdnin, návrat do školy a dozvuky letních lásek. Legendární Pomáda je na toto období jako dělaná. Připomeňte si slavný muzikál v kvízu. Dáte všech deset otázek bez chyby?

Článek

Je to teprve pár týdnů, co ve věku 73 let zemřela australská herečka Olivia Newton-John, nezapomenutelná hvězda Pomády, kterou do role Sandy velmi prosazoval sám John Travolta (68). Tehdy byl okouzlen nejen jejím hlasem a údajně si tak její angažmá prakticky vydupal. Na příběh Sandy a Dannyho a vlastně na celý muzikál si teď můžete zavzpomínat v kvízu.

1. Sandy a Danny prožijí letní romanci, a přestože panují obavy, jestli se vůbec kdy uvidí, potkají se hned na začátku školy. Sandy totiž přestoupí na střední, kde Danny studuje. Jak se škola jmenuje?
2. Film byl natočený v roce 1978, ale děj je ve skutečnosti zasazený do jiné dekády, čemuž odpovídají také ikonické outfity protagonistů. Odehrává se na konci:
3. Jak se jmenuje klučičí parta, jíž je Danny hvězdou? Její název mají členové na slavné černé kožené bundě.
4. Vzpomenete si na název písně, ve které Sandy a Danny první školní den zpívají o tom, co společně zažili? Prázdninový příběh ale svým partám říkají každý poněkud odlišně.
5. Danny se zpočátku k Sandy chová přezíravě, pak se jí ale omluví, načež se ji snaží zaujmout. Do jaké nové aktivity se pustí?
6. V muzikálu se rozvíjí více příběhů. Například Frenchy, jedné z členek dívčí party Pink Ladies. Ještě před maturitou má ze školy odejít. Proč?
7. Na školním plese, který dokonce přijede natáčet televize, se koná taneční soutěž. Co se tančí jako první?
8. Vzpomenete si, jak se Danny v podání Johna Travolty jmenuje příjmením? Ve filmu ho tak často oslovují.
9. Všichni herci v Pomádě jsou starší než středoškoláci. Tipnete si, kolik let bylo v době natáčení Stockard Channing, která hrála vůdkyni dívčí party Betty Rizzo?
10. Vzpomenete si, jak se jmenoval vyhlášený podnik, kde se studenti po škole často scházeli?

Tak co, máte všechny odpovědi zkontrolované? Pokud ano, vyhodnoťte si test.

Reklama

Načítám