Hlavní obsah

Patrick Swayze by oslavil 70! Ukažte, jak dobře znáte film Hříšný tanec, ve kterém herec exceloval

Foto: Profimedia.cz

Foto: Profimedia.cz

Reklama

Kdyby Patrick Swayze nezemřel předčasně, dnes by oslavil sedmdesátiny. Na jeden z jeho nejslavnějších filmů, kde se ukázal jako výborný tanečník, si můžete zavzpomínat v kvízu. Také milujete legendární Hříšný tanec?

Článek

Prázdniny se sice blíží do cílové rovinky, stále ale zbývá dost času připomenout si snad nejslavnější letní romantický film. Zvlášť když si dnes připomínáme nedožité sedmdesátiny jednoho z hlavních protagonistů. Tak pojďte předvést, co o Hříšném tanci víte.

1. Sedmnáctiletá Baby odjíždí s rodiči na prázdniny na příjemné místo určené pro movitější a konzervativní hosty. Jedná se o...
2. Hlavní hrdince v podání Jennifer Grey každý říká přezdívkou Baby. Vybavíte si její pravé jméno?
3. Děj filmu se odehrává v létě roku 1963. Vzpomenete si, kdy šel romantický snímek poprvé do kin? Bylo to v roce...
4. Onen „dirty dance“ neboli „hříšný tanec“, kterým se baví ve volném čase taneční instruktoři, Baby poprvé spatří ve chvíli, kdy zrovna něco nese. Co?
5. Hlavní zápletka spočívá v tom, že nezkušená Baby má zastoupit taneční instruktorku Penny, která musí řešit nepříjemný problém. O co jde?
6. Která píseň z Hříšného tance získala Oscara, Grammy i Zlatý glóbus? Poradíme, že zaznívá při finálním tanečním vystoupení.
7. Jennifer Grey hrála sedmnáctiletou dívku, ve skutečnosti jí ale bylo o dost víc. Na castingu prý měla přesně pět minut na to, aby ukázala, že umí zahrát mladší postavu. Kolik jí bylo doopravdy?
8. Zatímco Johnny, tedy Patrick Swayze, pochází z chudých poměrů, Baby je z dobře situované rodiny. Její otec je úspěšný...
9. Ve filmu zazněla minimálně jedna slavná hláška. Která je ta nejznámější?
10. Filmový příběh může, ale také nemusí odpovídat realitě. Kdo z představitelů hlavních rolí byl ve skutečnosti lepší tanečník?

Tak co, máte všechny odpovědi zkontrolované? Pokud ano, vyhodnoťte si test.

Nedávno jsme si také připomněli 60 let od úmrtí Marilyn Monroe. Udělejte si kvíz: V čem chodila spát a jak zní nejznámější konspirační teorie?

Reklama

Související témata:

Načítám