Hlavní obsah

Lakované kabelky: Tyhle musíte mít!

Foto: thinkstock

S lakovanou kabelkou ožije každý outfitFoto: thinkstock

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na první pohled budí dojem luxusu. Hodí se na společenské události i k business stylu. Ještě nevíte, o jakém módním doplňku je řeč? Nebudeme vás napínat. Jsou to lakované kabelky. Podívejte se na tyhle krásné kousky, které jsme pro vás našli.

Článek

Upřednostňujete elegantní styl, nosíte do práce kostýmky nebo vyrážíte rády do společnosti? Pak by vám určitě ve vaší sbírce neměla chybět lakovaná kabelka. Lesklá kůže jí totiž dodává výraznější schopnost zaujmout a upoutat pozornost. Její výhodou je i větší odolnost a omyvatelnost. Zvolíte-li navíc kvalitní materiály a univerzální barvu, vydrží vám daný model i několik let, aniž by vám lak popraskal.

Tip redakce: Nahlédněte také do článku: Poznáváte tyhle kabelky?, kde se dozvíte, které tvary kabelek jsou nesmrtelné, a rozhodně s nimi nešlápnete vedle.

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): Mango 699 Kč, Asos 1250 KčFoto: archiv firem

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): Asos 4350 Kč, Bershka 399 KčFoto: archiv firem

Černá klasika versus pestré barvy

Lakované kabelky vyniknou nejlépe v černé a červené barvě. Jde o barvy, které se hodí pro jakoukoli příležitost a skvěle je sladíte s jakýmkoli outfitem. I když červená se bude vyjímat zejména k černým kostýmkům, které oživí stejně jako červené lodičky. Ve stejném odstínu zvolte i rtěnku a lak na nehty. Budete vypadat stylově a žensky. Hledáte-li však na jaro a léto něco decentnějšího a méně nápadného, sáhněte po kabelkách v odstínech slonové kosti, tělové a béžové. Tyto světlé tóny si budou zase báječně rozumět například s bílými šaty a jemnými pastelovými topy a sukněmi.

Pokud však máte raději originálnější a veselejší kousky, zaměřte svou pozornost na výrazné barvy, jako je růžová, fialová, žlutá a oranžová. „Obecně jsou v poslední době lesklé kabelky velice oblíbené. Samozřejmě nejpopulárnější zůstává černá barva, ale potom vede růžová a fialová,“ říká Petra Ošmerová z e-shopu Svetshopaholiku.cz.

Barevnou škálu najdete dále i v běžných obchodních sítích. „Lakované kabelky jsou u nás jedním z výrazných trendů na sezonu jaro/léto 2012. Barevně se linou přes pastelovou červenou či zelenou až k efektní černé. Lakované kousky jsou spíše menší velikosti. Volit můžete elegantní psaníčka do ruky nebo typy se zajímavým detailem v podobě řetízkového popruhu,“ upřesňuje marketing project manager Baťa Eva Šurbeková s tím, že bonusem je možnost sladit některé kabelky i s lakovanými botami.

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): Asos 1250 Kč, Debenhams 1750 KčFoto: archiv firem

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): livien-kabelky.cz 2399 Kč, svetshopaholiku.cz 899 KčFoto: archiv firem

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): livien-kabelky.cz 3613 Kč, Mango 1199 KčFoto: archiv firem

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): Debenhams 2150 Kč, Topshop 1900 KčFoto: archiv firem

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): Debenhams 950 Kč, Bershka 399 KčFoto: archiv firem

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): Baťa 1199 Kč, Mango 1199 KčFoto: archiv firem

Kabelky do ruky i přes rameno

K elegantnímu stylu patří také jistá grácie, se kterou byste měly umět svou kabelku nosit. Stačí se podívat třeba na Francouzky. Ne nadarmo se o nich říká, že jsou to pravé dámy. A právě podle jejich vzoru jsou oblíbené kabelky do ruky. Nosí se buď volně v ruce, nebo na předloktí. Některé typy už jsme vám představili v článku: Módní inspirace: Kabelky s krátkým uchem!. V lakované kůži však vyniknou mnohem více.

Může se ovšem stát, že budete potřebovat vašemu předloktí ulevit, a pro takové případy mají některé kabelky přídatný řemínek přes rameno. Proto vybírejte nový kousek s rozvahou i podle toho, co všechno v tašce plánujete nosit. Preferujete-li ovšem ležérnější styl, klidně si pořiďte kabelku sportovnějšího vzhledu, která vypadá opravdu lépe, když ji nosíte křížem.

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): Asos 2700 Kč, Aspinal of London 8760 KčFoto: archiv firem

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): Debenhams 1150 Kč, svetshopaholiku.cz 899 KčFoto: archiv firem

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): Baťa 899 Kč, livien-kabelky.cz 1763 KčFoto: archiv firem

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): U.S. Polo Assn. 2099 Kč, Mango 699 KčFoto: archiv firem

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): livien-kabelky.cz 734 Kč, Debenhams 1550 KčFoto: archiv firem

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): Deichmann 249 Kč, Aspinal of London 3780 KčFoto: archiv firem

Psaníčka místo šperku

Za hvězdu večírků i společenských událostí budete s lakovaným psaníčkem. Proto jsme vám připravili výběr z černé klasiky i neonových kousků. A jaké horké kandidáty dnes favorizujeme? Určitě hranaté žluté psaníčko značky H po vzoru známých mini kabelek Alexander McQueen nebo oranžové srdce z Topshopu. Důvod? Obě vás krásně rozzáří!

Toužíte-li ale raději vlastnit kabelku z kvalitní kůže, měly byste si políčit například na psaníčka Manhattan s krokodýlím vzorem značky Aspinal of London. „Jsou ručně vyrobena z italské telecí kůže s vrstvou vysoce kvalitního laku a doplněna o masivní zlatý řetízek, který je odnímatelný. Proto jsou vhodná pro běžné denní nošení, stejně jako doplněk k večerním šatům,“ doporučuje Olga Pelcová z internetového obchodu Arde.cz.

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): Aspinal of London 8850 Kč, Asos 1250 KčFoto: archiv firem

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): H&M 599 Kč, s.Oliver 999 KčFoto: archiv firem

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): Tally Weijl 420 Kč, Aspinal of London 8760 KčFoto: archiv firem

Foto: archiv firmy

Na foto: vše Topshop 3350 Kč, 550 KčFoto: archiv firmy

Foto: archiv firmy

Na foto (zleva): Asos 1100 Kč, Aspinal of London 8249 KčFoto: archiv firmy

Tip redakce: Další inspiraci pro jarní a letní sezonu zhlédněte zde.

A jak se líbí lakované kabelky vám? Už máte nějaké ve své sbírce, nebo vyrazíte po dnešním výběru na nákupy? Dejte nám určitě vědět.

Reklama

Načítám