Hlavní obsah

Láska jako byznys aneb Když si muži platí svoji sladkou holčičku

Foto: Thinkstock

V kruhu zasvěcených se tomu říká sladká hra, ale jde jen o to, že postarší muži platí za společnost mladých dívekFoto: Thinkstock

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Tváří se to jako láska, ale je to byznys! Mladá dívka uzavře „obchod“ s postarším mužem a profitují oba. V zahraničí existují i speciální seznamky, které se na tyto vztahy zaměřují. Jak to funguje?

Článek

Navázat takový vztah s postarším a finančně dobře situovaným (dost často i ženatým) mužem znamená stát se takzvanou sugar baby (sladkou holčičkou). A taková dívenka potřebuje toho správného sugar daddy, tedy něco jako tatínka, který se o ni postará. Ale jakkoli se to celé tváří tak sladce, je to tvrdý byznys.

Chci být sugar baby

Mládí (tedy nikde není stanoveno, jak stará může sugar baby maximálně být, ale vesměs se takto živí studentky) a fyzická přitažlivost nestačí. Správná sugar baby musí být i inteligentní, musí ovládat etiketu, mít dobré vystupování, a hlavně být proklatě zábavná, milá a chápající. To muž potřebuje vlastně jen peníze, aby svou holčičku uživil.

Navázat takový obchodně milostný vztah je pak lehčí, než byste si mysleli. V Británii už existuje speciální seznamka, která takové vztahy zprostředkovává. Vztahu se pak říká „uspořádání“ a platu, který dívka od muže dostává, „příspěvek“.

Foto: Thinkstock

Mají peníze, vysoké postavení, leckdy i moc. A chtějí vedle sebe krásnou, mladou a reprezentativní slečnuFoto: Thinkstock

Funguje to jednoduše. „U nás můžete být zcela otevření. Muži mohou napsat, že hledají blondýnku s dobrým vystupováním, protože ji hodlají prezentovat i před obchodními partnery. Stejně tak dívka může uvést, co od svého sugar daddy očekává. Že chce třeba, aby jí platil nájem, jednou týdně ji vzal na nákupy a podobně,“ popisuje mluvčí seznamky Seeking Arrangement Angela Jacob Bermudo. Základem úspěchu je, aby obě strany přesně věděly, co se od nich očekává, a souhlasily s tím.

Povinnosti

Nejčastěji sugar baby doprovází svého nápadníka do restaurací, na obchodní schůzky, ale výjimkou nejsou ani víkendy mimo město, dovolené a noci v hotelích, tedy i sex. Vše je o dohodě těch dvou.

Většina pánů hledá únik z každodennosti, ale zároveň potřebují někoho reprezentativního, protože jde o muže, kteří mají určité postavení, pohybují se v dobrých kruzích, luxusních hotelech a restauracích.

Speciální kategorií jsou pak muži, kteří jsou ženatí. „Existuje jakási etiketa randění se zadaným mužem. Nejdůležitějším pravidlem je samozřejmě diskrétnost. Zatímco milenky se snaží muže od rodiny odloudit, sugar baby jen dělá to, na co manželka nemá čas, energii nebo chuť, ať už jde o návštěvu kina nebo víkend mimo město. Jejím cílem ale je, aby muž s rodinou zůstal,“ vysvětluje Angela Jacob Bermudo.

Foto: Isifa

Vše je jen o dohodě těch dvou. Může mezi nimi být i sex, ale nemusíFoto: Isifa

Tohle je pár dalších pravidel, které musí správná sugar baby dodržovat:

  • Žádné hovory o zdraví, zdravotních obtížích a fyzické stránce člověka.
  • Žádné smlouvání o změně podmínek, na nichž jste se dohodli.
  • Žádné volání mu na mobil, a už vůbec ne domů.
  • Žádné výčitky, že se zpozdil, zrušil schůzku a podobně.
  • Buďte jeho důvěrnicí! Vyslechněte ho, když má problémy doma, chápejte ho a pomozte mu je vyřešit, pokud je to ve vašich silách.
  • Žádný výrazný a silný parfém a ani rtěnka, jednoduše nic, co zanechává stopy.

Co za to?

A kolik vůbec tohle vynáší? Je to samozřejmě na dohodě obou stran, ale při troše štěstí, šikovnosti a po delším vztahu se sugar daddy může jít až o tisíce liber měsíčně.

V průběhu vztahu si totiž lze říct o zvýšení příspěvku, třeba když se zvýšil počet schůzek a podobně.

Lze se dostat i na pět tisíc liber a výš, ale k tomu už je potřeba opravdu hodně dobrý důvod, třeba, že se dívka musela kvůli muži přestěhovat do jiného města. Někdy ale funguje i to, že muž ke své sugar baby po delším čase opravdu cítí určité „otcovské“ povinnosti, takže jí například peníze dá na dostudování a získání vysokoškolského titulu.

Co tomu říkáte? Není to přece jen trochu lepší prostituce?

Načítám