Hlavní obsah

Láska: Jste skuteční partneři? Poznáte to podle těchto 10 znaků!

Foto: Profimedia

To, že s někým žijete, ještě neznamená, že jste opravdoví partneřiFoto: Profimedia

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nějaký čas už spolu žijete, všichni vás berou jako pár, jste ale opravdu partneři? Ti, co spolu prožívají hezké chvíle, ale poradí si i s problémy? Zjistěte podle 10 znaků, zda jste skuteční parťáci.

Článek

Dva lidé spolu mohou žít, ale přesto nemusí být skutečnými partnery pro život. A tohle je 10 věcí, které právě u těch opravdových parťáků fungují.

1. Víte i beze slov

Znáte se natolik dobře, že mnohdy není potřeba slov, abyste poznali, že tomu druhému není nejlépe. Prostě váš partner přijde, a vy hned ve dveřích víte, že dnes neměl v práci dobrý den. A v podstatě beze slov může fungovat i podpora. Nemusíte nic říkat, on jen z vašeho pohlazení pozná, že jste tu pro něj.

2. Fyzično? Žádný problém

Ne že byste k sobě neměli žádnou úctu, ale moc dobře víte, že jste jen lidé. A tohle lidské bytí se prostě čas od času projevuje i ne zcela hezkými zvuky či pachy. Neděláte to samozřejmě cíleně, ale když se stane, tak se stane. Nikdo se nemusí stydět ani cítit trapně.

3. Nejste jen krásní a sexy

Tepláky, neumytá hlava, absence líčení, týden neholená tvář. Tak i tohle se ve vašem soužití objevuje. Moc dobře víte, jaký umí být váš drahý krasavec, takže když má zrovna kocovinu, nemusí si před vámi hrát na žádného sexy frajera. A vám když třeští hlava, tak klidně ležíte na gauči s neumytými vlasy a mokrým hadrem na čele.

Foto: Profimedia

Nikdo není stále jen sexy a krásný, každý má i slabší chvilky, ale když se milujete, neřešíte toFoto: Profimedia

4. Zlato, půjčím si auto

Jednoduše si věříte, takže půjčit si třeba jeho auto (nebo jinou drahou a pro jednoho z vás důležitou věc) není problém. Koneckonců, když vůz nabouráte, bude to problém vás obou. Jste přece parťáci!

5. Žádná hesla

Počítač nebo telefon? Není v nich nic, co by váš partner neměl vidět, tak proč nějaká hesla? Když pípne esemeska, a vy jste zrovna ve vaně, klidně zavoláte, aby vám ji partner přečetl. A když si on zapomene telefon doma, rozhodně se nenervuje, zda mu ho prolustrujete nebo ne. Protože i kdyby jo, nemá se čeho bát. Ale vy to stejně neuděláte, protože proč přece?!

6. Umíte říct „ne“

Nesouhlasíte s názorem partnera? Klidně mu to řeknete. Jednoduše se navzájem umíte i kritizovat a tuto kritiku přijímat. Neurážíte se, nehroutíte se. Víte, že nejste jeden organismus, ale dvě jednotky, které nemusí mít na vše vždy identický pohled, a nic to na vaší lásce nemění. Milujete se takoví, jací jste. Nebojíte se, že když řeknete „ne“, najde si někoho, kdo mu bude vždy přitakávat. A funguje to samozřejmě i opačně.

7. Chcete být i sami

Partnerství není vězení a vy to moc dobře víte. Takže když si váš partner vyrazí s kamarády na pivo, netrnete hrůzou, co s nimi vyvádí a jestli náhodou nepotká nějakou prsatou blondýnu. A když vy jedete na wellness víkend s kamarádkami, je mu jasné, že jediné, čemu se budete oddávat, jsou opravdu masáže a bahenní koupel. Jednoduše si věříte, nesžírá vás žárlivost a občas jste rádi i jeden bez druhého.

Foto: Profimedia

Žárlivost? Ta do zdravého vztahu moc nepatří, tam vládne důvěraFoto: Profimedia

8. Prošli jste zatěžkávací zkouškou

Ať je váš vztah sebelepší, zásadní je, co se stane, když přijde opravdu těžká chvíle. Vyhazov z práce, nemoc, smrt někoho z rodiny. Jednoduše moment, kdy je jeden z vás opravdu na dně, a potřebuje oporu. Pokud jste tohle zvládli, můžete si jedině gratulovat.

9. Plánujete

Partnerství znamená, že spolu počítáte. Že vaše budoucnost se neodehrává v řádu týdnů či měsíců, ale plánujete i roky. Od toho, kam pojedete na dovolenou, až k tomu, zda si pořídíte byt či dům a jestli budete mít pět dětí, nebo žádné.

10. Těhotenství vás neděsí

Když s někým jen tak randíte, máte ho rádi, ale jestli je to ono, si ještě jisti nejste, je neplánované těhotenství jedním z největších strašáků. Pokud vedle sebe máte ale opravdového parťáka, tak už vás tahle obava tolik netrápí. I když třeba děti nechcete a nemáte je v plánu, víte, že byste se s tou situací nějak poprali, společně ji vyřešili.

Tak co, souhlasíte? A napadají váš ještě další známky skutečného partnerství?

Reklama

Načítám