Hlavní obsah

Láska na první pohled: Jak to s ní doopravdy je? Zeptali jsme se vás!

Foto: Profimedia

Je láska na první pohled opravdu láska, nebo jen poblázněné hormony?Foto: Profimedia

Reklama

Jen se spatříte, je to jak tsunami. Máte pocit, že jste se pro sebe narodili, že s nikým jiným šťastní nebudete. Je to láska na první pohled! Ale opravdu existuje, nebo jde jen o zblázněné hormony?

Článek

V romantických filmech je to celkem běžná věc. Muž a žena se na sebe podívají, zajiskří jim v očích, a už se od sebe nehnou. Na první pohled se zamilují, vezmou se, mají kupu dětí a jsou šťastní až do smrti. Ale jaká je realita?

My ji zažily!

Jsou lidé, kteří jsou pevně přesvědčeni, že láska na první pohled existuje. Sami ji totiž zažili, třeba jako naše čtenářka Míša.

„Byla jsem na jednom večírku, a jakmile jsem vešla do baru, uviděla jsem tam stát kluka. Úplně se mi rozbušilo srdce, nemohla jsem z něj odtrhnout oči a stejně tak koukal i on na mě,“ popisuje Míša své první setkání s dnes již manželem. Prý to doslova bylo, jako když se přitahují dva magnety. „Pořád jsme na sebe koukali a pomalu se během večera přibližovali. Nakonec jsme si začali povídat, druhý den šli na oběd, další na večeři, a pak už jsme se od sebe vlastně vůbec nehnuli,“ směje se Míša.

Velmi stručně se k lásce vyjádřila na našich facebookových stránkách i čtenářka Stáňa. „Láska na první pohled? Existuje a trvá už sedmadvacet let,“ napsala nám Stáňa.

Foto: Profimedia

Dva cizí lidé, jeden pohled do očí, a je z toho exploze emocíFoto: Profimedia

Je to jen poblouznění

Někteří lidé ale prostě na lásku na první pohled nevěří, je to podle nich jen jakási chemická reakce, setkání dvou lidí, kteří se fyzicky přitahují, ale nic víc. Možná to chvíli funguje, protože jde o sex, o vzrušení a vzájemnou přitažlivost, ale po čase se ukáže, že v ostatních věcech si ti lidé nerozumí. Své o tom ví například čtenářka Diana, ta si takovouto „lásku na první pohled“ prožila celkem nedávno.

„Já se zamilovala okamžitě, na první pohled. On o mých citech věděl, půl roku toho využíval pro své potřeby. Stále mi říkal, ať na něj nespěchám a dám mu čas. A pak mě po jedné vášnivé noci z ničeho nic odkopnul. Stále mě to trápí, protože jsem byla opravdu velmi zamilovaná,“ popisuje Diana.

A jsou čtenářky, které to vidí ještě pragmatičtěji. Na Facebook napsala třeba i čtenářka Martí Erzebeth. „Já taky lásku na první pohled zažila, nicméně většinou z toho nebylo nic víc než sex na jednu noc,“ tvrdí Martí.

Foto: Profimedia

Jsou lidé, kteří takovéhle vzplanutí zažili a vydrželo jim celý životFoto: Profimedia

Co ještě jste napsaly?

Do ankety na náš Facebook se zapojila řada žen a tohle jsou jejich názory na lásku na první pohled:

  • Dom A.:„Zažila jsem lásku na první pohled, když jsem porodila svého broučínka. A o tom, že je láska slepá, jsem se také přesvědčila – ještě nebyl na světě a já ho už milovala."
  • Markéta L.: „Zažila jsem ji, už jsme spolu pět let. A nemiluji ho ani o trošku míň. Možná jsem naivka, ale věřím, že je to láska na celý život.“
  • Katerina S.: „Byl vysoký, modrooký, báječný, občas z nervozity koktal. Chtěl být můj první a já se bála. Pak to vyšumělo z jeho strany. Ještě několik let jsem si na něj myslela. Ale vzpomínky mám nádherné!“
  • Marcela M.: „Byl to uragán! Silné moc! Dva cizí lidé, náhoda, pohled do očí a tsunami. Bohužel nemohli jsme mít vztah.“

A co si o lásce na první pohled myslíte vy? Existuje, nebo ne?

Reklama

Související témata:

Načítám