Hlavní obsah

Láska navěky aneb Tyhle celebrity jsou spolu už desítky let

Foto: Profimedia.cz

Foto: Profimedia.cz

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kdyby existoval recept na šťastné manželství, všichni rozvodoví právníci by museli změnit živnost – jenže nic takového není. Nicméně někteří slavní lidé našli elixír, který jim pomáhá udržovat vztah stále tak plný lásky jako na začátku. V čem tkví jejich tajemství?

Článek

Hledáte tajemství šťastného manželství? Každý den muži vyvářet teplé večeře? Mít dobrý sex? Nehádat se? Anebo se naopak hádat často? Moje máma mi po třicetiletém manželství říká, že ve vztahu je nejdůležitější, aby člověka dokázal ten druhý rozesmát. Přečtěte si, jaký recept na šťastné manželství mají tito slavní lidé, kteří dokázali vytvořit dlouhodobě spokojený pár.

Meryl Streep a Don Gummer: 39 let

Než poznala Meryl Streep (68) Dona Gummera (71), byla zasnoubená s hercem Johnem Cazalem (†42). Ale ten v roce 1978 umřel na rakovinu. Herečka u něj byla do poslední chvíle a právě sochař Don jí posléze poskytl nejen rameno k vyplakání, ale také mužnou ochranu a pomoc v nelehké situaci. Po šesti měsících se vzali. Meryl Streep věří, že jednou z nejdůležitějších věcí ve vztahu je naslouchání druhému a zároveň mluvení i o sebemenších problémech, které je potřeba včas řešit. Letos oslaví čtyřicáté výročí.

Foto: Profimedia.cz

Podle herečky je důležité, aby si lidé ve vztahu naslouchali a hovořili spolu i o drobných problémechFoto: Profimedia.cz

Bono a Alison Hewson: 36 let

Známý zpěvák kapely U2 poznal svoji paní Alison (56) už jako puberťák. Rozhodně to ale nebyla láska na první pohled, alespoň ne ze strany Bona (57). Nakonec spolu začali randit a mladá láska pomalu vykvetla až do té dospělé, která se chce spojit a vytvořit rodinu. Než se vzali, chodili spolu pět let. Podle Bona je důležité, aby měla rodina pevný řád, což jeho žena prý dokonale zvládá – se čtyřmi dětmi to asi ani jinak nejde.

Foto: Profimedia.cz

Zpěvák Bono se s Alison seznámil už jako puberťák. Od té doby jsou stále spolu, zřejmě do značné míry i díky Alison, která doma drží pevný řádFoto: Profimedia.cz

Barack a Michelle Obamovi: 25 let

Že za každým úspěšným mužem stojí úspěšná žena, je asi zbytečné připomínat, nicméně tento pár je téměř ztělesněním této myšlenky. Láska, vzájemná úcta a podpora z nich vyzařují i po společně stráveném čtvrtstoletí. Není to ale rozhodně zadarmo. Michelle Obama (54) je totiž přesvědčená, že manželství je práce na plný úvazek, a podle ní je velmi důležité, aby se partneři spolu často smáli a bavili. A nikdy by se neměli ponižovat. Během minulého roku se sice objevilo několik spekulací o nevěře bývalého prezidenta, pár ale všechno vyvrátil.

Foto: Profimedia.cz

Další důležitou věcí ve vztahu je humor, alespoň podle ObamovýchFoto: Profimedia.cz

Barbra Streisand a James Brolin: 19 let

Barbra Streisand (75) musela ujít dlouhou cestu, než konečně nalezla toho pravého. Jamese Brolina (77) totiž potkala, až když jim oběma bylo dost přes padesát. Dnes už tak může říct, že ví, co je pro dlouhodobý vztah skutečně důležité: partneři by k sobě podle ní měli být upřímní a laskaví. A dodává, že ona a její manžel jsou zvyklí všechno sdílet – i to je dalším klíčem k úspěchu.

Foto: Profimedia.cz

Barbra Streisand a James Brolin se dali dohromady až po padesátce. Asi oba čekali, až budou skutečně vědět, co od života chtějí Foto: Profimedia.cz

Pierce Brosnan a Keely Shaye Smith: 16 let

I když jsou svoji „jenom“ šestnáct roků, pár tvoří už více než dvacet let. I po tak dlouhé době jsou do sebe stále zamilovaní jako na začátku. Jedním z důležitých prvků šťastného manželství je podle Pierce Brosnana (64) a Keely Shaye Smith (54) společně strávený čas. Člověk by také měl partnera vždycky dostatečně respektovat a hlavně by neměl mít touhu ho jakkoliv měnit.

Foto: Profimedia.cz

Pierce Brosnan dává lásku ke své ženě najevo vždy a všude Foto: Profimedia.cz

A jaké je vaše tajemství šťastného manželství? 

Načítám